[Nayttelyposti] Turunmaan Keraamikkojen Killan näyttely avautuu Brinkkalan galleriassa 2.6.

Lähdeniemi Hanna-Sanni hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi
Ma 29.toukokuu. 11:25:42 EEST 2023


Turunmaan Keraamikkojen Killan näyttely avautuu Brinkkalan galleriassa

Saven kanssa työskennellessä voi kadottaa ajantajun ja päästää aistit, sekä tunteet valloilleen. Se on ikivanha materiaali, josta ihmisellä on tuhansien vuosien kokemus. Keramiikan tekeminen vaatii herkkää tuntoaistia ja sen avulla voi käsitellä ja tuoda esiin tunteen, jos toisenkin.

Turunmaan Keraamikkojen Killan näyttelyn TunneSavi on koonnut killan ulkopuolinen jury kuvanveistäjä Katri Paunu. Toive Katri Paunulle oli, että hän löytäisi teokset, joiden kautta kiltalaisten monipuolinen osaaminen tulee mahdollisimman hyvin esille. Näyttelyssä on esillä monia erilaisia tekniikoita ja polttomenetelmiä. Oheismateriaalina näyttelyssä on pieni keramiikan sanasto, jonka avulla katsoja voi lisätä keramiikan tuntemustaan. Lisäksi näyttelyssä on esillä kuvia ja videota kiltalaisten työskentelystä, esimerkiksi keramiikan puupoltosta ja suuren ITU - IN SITU -teoksen valmistumisesta Turun Koroisten alueella.

Näyttelyn aikana kiltalaisia on päivystämässä näyttelyssä, jolloin kävijät voivat kysyä keramiikan tekemisestä suoraan tekijältä. Ensimmäinen mahdollisuus tavata kiltalaisia näyttelyssä on lauantaina 17.6.

Turunmaan Keraamikkojen Kilta on yhdistys, joka on perustettu vuonna 2005 kokoamaan yhteen Varsinais -Suomen alueella toimivia ammattikeraamikkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda esiin jäsenten ammattitaitoa ja osaamista, sekä lisätä yhteistyötä keraamikkojen välillä. Tällä hetkellä jäseniä on 27 ja joukossa on niin vuosikymmenien uran tehneitä kuin vastavalmistuneita. Killalla on oma puupolttoinen keramiikkauuni Turun Koroisilla ja yhdistys tekee yhteistyötä Åbo Akademin epäorgaanisen kemian laitoksen kanssa.

Näyttelyä on tukenut Turun kaupunki ja näyttely on osa Turun museokeskuksen alueellista vastuumuseotoimintaa.

Turunmaan Keraamikkojen Kilta: TunneSavi - Själens Lera 2.6.-20.8.2023
Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 3, Turku
Galleria on avoinna ma-su klo 10-18. Galleriaan on vapaa pääsy. Galleriatila ei ole esteetön.

Lisätiedot
Turunmaan Keraamikkojen Kilta
keramiikkakilta at gmail.com<mailto:keramiikkakilta at gmail.com>
keramiikkakilta.net

Turun museokeskus
Eveliina Tammi, näyttelysihteeri
puh. 040 544 2905, eveliina.tammi at turku.fi<mailto:eveliina.tammi at turku.fi>




Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti