[Nayttelyposti] Virpi Pekkalan maksimipostikorteissa kesän aikaisia tunnelmia Postimuseon pienoisnäyttelyssä

Mirka Ylä-Mattila mirka.yla-mattila at postimuseo.fi
Ke 26.Huhti. 10:00:46 EEST 2023


TIEDOTE 26.4.2023

Virpi Pekkalan maksimipostikorteissa kesän aikaisia tunnelmia Postimuseon pienoisnäyttelyssä

Postimuseossa, museokeskus Vapriikissa avautuu 9. toukokuuta Kohti kesää -pienoisnäyttely. Esillä on yli sata korttitaiteilija Virpi Pekkalan postikorttien pohjalta tehtyä maksimikorttia keräilijä Leena Vainion kokoelmasta. Lisäksi on Pekkalan valmistamia korttien aiheisiin liittyviä pienoismalleja. Näyttelyssä on myös mahdollisuus kuvata itsensä keijunsiivissä.

Virpi Pekkala on Suomen suosituimpia postikorttitaiteilijoita. Ensimmäiset postikortit Pekkala piirsi jo 1960-luvun puolivälissä. Päätoiminen postikorttien tuotanto alkoi vuonna 1980 oman yrityksen perustamisen myötä. Postikortteja on syntynyt noin 2000 erilaista.

Virpi Pekkala maalaa postikortit akvarelleina suoraan lopulliseen kokoonsa ja viimeistelee kuvan ohuella mustalla tussilla. Jokaisella kortilla on oma nimensä ja tarinansa. Nimeen liittyy usein kuvaava sanaleikki tai pieni pila. Pekkala on kuvittanut myös esimerkiksi kirjoja, kalentereita, tekstiilejä, astioita, paperikasseja, makeiskääreitä ja postimerkkejä.

Näyttelyn avautumispäivänä 9.5. ilmestyy myös Pekkalan Postille piirtämä viiden postimerkin sarja kotimaan ikimerkkejä. Kevättä ilmassa -sarjan merkit on tarkoitettu kevään ja kesän onnitteluihin aiheenaan kukat ja keijut. Pekkala on piirtänyt Postille yhteensä 17 erilaista postimerkkiä.

Virpi Pekkalan kuvitusten ystävät perustivat vuonna 2003 Virpi Pekkala -kerhon, joka vaalii Pekkalan tuotantoa, osallistuu tapahtumiin ja järjestää esimerkiksi näyttelyitä.

Maksimipostikortti muodostuu kuvasta, postimerkistä ja leimasta

Maksimikortissa postimerkki on kiinnitetty postikortin kuvapuolelle ja leimattu postileimalla. Kortin kuva-aiheen, postimerkin ja postileiman tulee sopia yhteen mahdollisimman hyvin. Sääntöjen mukaan postimerkin ja postileiman on oltava käytössä olevia. Maksimifilatelia on yksi filatelian muoto. Maksimikortteja on valmistettu ja keräilty jo yli sata vuotta.

Kohti kesää - Virpi Pekkalan maksimipostikortteja -pienoisnäyttely 9.5.-6.8.2023 Postimuseo, museokeskus Vapriikki 2. kerros, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Virpi Pekkala on tavattavissa Museoiden yönä 20. toukokuuta Vapriikissa: klo 18-20 Virpi Pekkala piirtää pikaluonnoksia kävijöille. Paikka: korkea osa, 1. kerros.

Näyttely Postimuseon sivuilla https://www.postimuseo.fi/nayttely/kohti-kesaa-virpi-pekkalan-maksimipostikortteja/

Lisätietoja
Suvi Jalli, näyttelypäällikkö, 040 531 0388, suvi.jalli at postimuseo.fi
Virpi Pekkala, 040 050 7722
Mirka Ylä-Mattila, viestintäsuunnittelija, 041 507 5150, mirka.yla-mattila at postimuseo.fi

t.
Mirka Ylä-Mattila
Viestintä- ja hallintosuunnittelija
041 5075150
mirka.yla-mattila at postimuseo.fi
LinkedIn

toimisto: Häkiläpolku 3, 33100 Tampere
näyttelyt: museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
www.postimuseo.fi
Tilaa tiedotteemme

Paketoidut unelmat 14.10.2022-17.12.2023 
MuseoX - kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota, www.museox.fi
Selaa kokoelmiamme Finnassa.
Postimuseo kuuluu Trafiikki-museoihin.



Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti