[Nayttelyposti] Julius Caesar - kunniasta kuolemattomuuteen sai maailman ensi-iltansa Kuopion museossa 16.9.2022

Pekkarinen Heta heta.pekkarinen at kuopio.fi
Ke 21.Syys. 14:03:01 EEST 2022


Julius Caesar - kunniasta kuolemattomuuteen

16.9.2022-26.3.2023

Julius Caesar oli kunnianhimoinen poliitikko, ovela strategi, taitava puhuja ja armoton sotapäällikkö, mutta myös kaupunkisuunnittelija, lainsäätäjä ja kirjoittaja. Caesar onnistui saavuttamaan ennennäkemättömän vallan Rooman valtakunnassa ja häntä voidaankin pitää keisarikunnan isänä. Hänen johdollaan menneen läntisen maailman imperiumi alkoi syntyä. Caesar itsekin kuvasi itseään sanoin "ei itsevaltias vaan Caesar". 

Näyttely Julius Caesar - kunniasta kuolemattomuuteen piirtää muotokuvan Rooman historian suuresta legendasta. Huikea kokonaisuus sisältää alkuperäisesineistöä Italiasta ja Saksasta sekä aikakauden esineistöä Suomesta. Caesar on ollut suosittu hahmo myös taiteessa ja kirjallisuudessa ja hänen legendansa on innoittanut taiteilijoita kautta aikojen, ja myös tätä perintöä esitellään näyttelyssä. Caesarin salamurha muutti historian kulkua ja se on edelleen yksi kiinnostavimpia ja kiehtovimpia historiallisia jännitystarinoita. 
 
Näyttely on Kuopion museon ja italialaisten kiertonäyttelyitä tuottavien Exponan sekä Contemporanea Progettin yhteistyön tulos. Julius Caesarista kertova näyttely saa maailman ensi-iltansa Kuopion museossa 16.9.2022. Myös Kuopion museon monitoimitilasta löydät maistiaisia Julius Caesar -näyttelystä.  Maksuttoman alakerran näyttelyn kaksi kantavaa teemaa ovat Rooman valtakunnan jälkivaikutus ja roomalaisaika Suomessa. 

Näyttelyn mittavan tapahtumakokonaisuuden kautta pääset syventymään antiikin aikaan. Rooman ajan historiaa käsittelevällä luentosarjalla maineikkaat luennoitsijat tarkastelevat aikakautta, sen kulttuuria ja henkilöitä eri näkökulmista! Haluaisitko tutustua oppaan johdolla Julius Caesarin elämään vai oletko enemmän kiinnostunut aikakauden skandaaleista? Näyttelyssä pääset myös halutessasi ratkaisemaan Diktaattorin murha museomysteerin. Vai kaipaisitko kenties piristystä vuoden pimeimmän ajankohdan alkuun auringonjumalan kunniaksi vietettävien Ludi Solis -juhlien muodossa? Katso kaikki tapahtumat Kuopion kaupungin museoiden tapahtumakalenterista (www. kuopionmuseot.fi/tapahtumat).

Nyt antiikin Roomaan pystyy sukeltamaan myös tyhyilyn tai pikkujoulujen merkeissä! Roomalaisissa pidoissa tutustutaan museon näyttelyyn ja sen päähenkilöön Julius Caesariin sekä maistellaan italialaisia viinejä oppaan kertoillessa antiikin aikaisista juomista ja juhlakulttuurista. Kysy lisää Kuopion museon asiakaspalvelusta!


Ystävällisin terveisin,
Heta Pekkarinen

Museotapahtumien koordinaattori
Kuopion museokeskus
Museokatu 1, 70100 Kuopio
puh. 044-7182638, heta.pekkarinen at kuopio.fi

Tutustu esitteeseemme

www.kuopionmuseo.fi
www.kuopionkorttelimuseo.fi
www.snellmaninkotimuseo.fi
www.kuopiontaidemuseo.fi 

----------------------------------------------
Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta
-----------------------------------------------Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta