[Nayttelyposti] Verkkonäyttely: Kestävät kaupungit ja yhteisöt - Rauli Virtasen matkassa maailmalla

Ilona Niinikangas ilona.niinikangas at helinamuseo.fi
Ma 24.Marras. 17:06:27 EEST 2022


Verkkonäyttely: Kestävät kaupungit ja yhteisöt - Rauli Virtasen matkassa maailmallaKotisohvalta maailmalle; miltä näyttää Kabulin kaduilla, Kiberan slummissa tai Myanmarin Inle-järvellä? Miten koronapandemia on vaikuttanut Nepalin lasten koulunkäyntiin?

Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen on raportoinut suomalaisille maailman tapahtumista 1970-luvulta lähtien. Lukuisilla matkoillaan hän on todistanut sotien, kriisien ja vallankaappausten lisäksi myös kehitystä ja onnistumisia.

Matkoillaan Virtanen on nähnyt, miten äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa elävät naiset ja miehet tekevät kaikkensa rakentaakseen parempaa tulevaisuutta: ”Eri puolilla maailmaa kohtaamieni ihmisten peräänantamattomuus, usko parempaan huomiseen ja lasten tulevaisuuteen panostaminen ovat jättäneet minuun pysyvän jäljen.”

Virtasen laajasta kuva-arkistosta verkkonäyttelyyn on valittu kestävästä kehityksestä kertovia kuvia Afganistanista, Nepalista, Myanmarista, Keniasta ja Etiopiasta. Kaikki kuvat on otettu Suomen kehitysyhteistyön kumppanimaista, joissa Virtanen on vieraillut useasti. Kaikissa näissä maissa ihmisten huominen on pandemian ja poliittisten muutosten vuoksi nyt entistä epävarmempi.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Agenda 2030) ympärille rakentuva verkkonäyttely on toteutettu yhdessä Suomen YK-liiton kanssa ja ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin. Näyttelyn tekstit on muokattu helpolle kielelle.

Tutustu näyttelyyn: https://www.kestavatkaupungitjayhteisot.fi/


Lisätietoja: yleisömanageri Helka Saarinen, helka.saarinen at helinamuseo.fi

Viestin välitti
Ilona Niinikangas


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta