[Nayttelyposti] Pukstaavin uusi kiertonäyttely on nyt lainattavissa

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Pe 10.Syys. 11:43:02 EEST 2021


Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja – Pekka Vuori lastenkirjakuvittajana

Kuvittaja-kirjailija Pekka Vuori täytti 85 vuotta vuonna 2020. Juhlavuoden kunniaksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti tuottivat koko perheen kiertonäyttelyn Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja – Pekka Vuori lastenkirjakuvittajana.

Helsingissä asuva Pekka Vuori syntyi Kiikassa vuonna 1935. Vuori kävi Tyrvään yhteiskoulua ja valmistui graafikoksi Ateneumin Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1956. Pitkän ja monipuolisen työuransa aikana hän on kirjoittanut ja kuvittanut muun muassa 11 lastenkirjaa. Tunnetuimpia niistä ovat palkitut teokset Kadonneet alushameet (Otava 1987) sekä Korvatunturi(Otava 1999), josta Vuori sai Suomalainen kuvakirja -palkinnon.

Uudessa kiertonäyttelyssä sukelletaan Pekka Vuoren tunnistettavaan ja hilpeään kuvamaailmaan. Näyttelyssä Vuori kertoo, kuinka kuvat syntyvät, mistä kuvien sadullisuus syntyy ja minkälainen on hyvä kirjan kuva. Näyttelyä täydentävät värikkäät kehystetyt kuvitusoriginaalit. Lisäksi näyttelyyn kuuluvat tekstiplanssit, kolme lattialle sijoitettavaa kuvasuurrennosta, iso maisematuloste ja pedagoginen paketti. Lainaaja voi koota osista haluamansa näyttelykokonaisuuden. Tarkempaa tietoa näyttelystä Pukstaavin verkkosivuilta: https://www.pukstaavi.fi/nayttelyt/alushameita-hajusuolaa-ja-tonttuja-pekka-vuori-lastenkirjakuvittajana/

Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja – Pekka Vuori lastenkirjakuvittajana - kiertonäyttelyn kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja nuoret, mutta näyttely soveltuu kaikenikäisille. Syksyn 2020 aikana näyttely kiersi juhlavuoden kunniaksi Sastamalan kouluja ja kirjastoja.

Pekka Vuori on tehnyt merkittävän lahjoituksen Suomalaisen kirjan museo Pukstaaville. Kokoelma sisältää runsaasti kirjojen kuvitusten originaaleja sekä muuta kuvitus- ja arkistoaineistoa. Kiertonäyttely pohjautuu tähän lahjoitukseen.


Lisätietoja näyttelystä ja sen vuokraamisesta:

Emilia Heikkilä,
amanuenssi
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
p. 050 313 1408
emilia.heikkila at pukstaavi.fi<mailto:emilia.heikkila at pukstaavi.fi>
www.pukstaavi.fi<http://www.pukstaavi.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta