[Nayttelyposti] Taiten tehty, veikeästi värkkäilty-näyttely avautuu Villa Artussa Hyvinkäällä

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ti 14.Syys. 12:25:50 EEST 2021


Taiten tehty, veikeästi värkkäilty
14.9.-12.11.2021

Kulttuuritalo Villa Arttu
Hyvinkään Villatehdas
Kankurinkatu 4-6, ovi B11
05800 Hyvinkää


Taiten tehtyjä ja veikeästi värkkäiltyjä teoksia

Näyttelyn teoksia yhdistää kekseliäs kokeilu, omilla säännöillä rakentelu sekä taidokas ja veikeä materiaalien käyttö. Näyttely on käsityötä, tekniikkaa sekä tavaroiden ja ideoiden kierrätystä.
Teosten tekijät ovat sekä nuoria että aikuisia, taiteen, muotoilun ja maker-kulttuurin ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia.

Teoksista löytyy niin tekokukkia, kertakäyttömukeja, muoviroskia ja matonkuteita kuin radio-ohjattava lumilautailija, tietokoneen ja kävijöiden yhdessä muokkaamia kuvia ja 3D-printattuja pelinappuloitakin.
Osa teoksista toteutuu vasta, kun niitä käytetään ja silloinkin ennalta-arvaamattomasti. Näyttelyn yhteydessä ryhmät voivat osallistua työpajoihin.
Työpajoissa suuresta geodeettisesta kuvusta muotoutuu taiteilija Sini Havukaisen ohjauksessa yhteinen teos. Teos jatkaa muotoutumistaan näyttelyn päättymiseen asti.

Esillä on myös teoksia Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Eri vuosikymmenillä eri puolilla maailmaa tehdyissä teoksissa kuvataan käsillä tekemistä,
rakentelua, erilaisia verstaita ja värkkäilyyn sopivia tiloja ja laitteita. Joukossa on myös mielikuvituksellisia rakennelmia ja hahmoja.

Näyttelyn taiteilijat ja tekijät ovat: Heikki Pullo, Anssi Kasitonni, Kalle Turakka Purhonen, Felix Bade, Sini Havukainen, Iiris Teodor, Tiimi Shakkivasara ja Sofia Parada Barrenechea.

Lauantaina 2.10. klo 10-14 Villa Artussa on koko perheen tapahtumapäivä, jossa on työpajoja näyttelyn yhteydessä sekä Tanssiteatteri Raatikon Moonika Mekaniks -tanssiesitys ja työpaja.
Torstaina 14.10. klo 17-20 on nuorille suunnattu ilta pelaamisen ja värkkäilyn hengessä.

Näyttely on avoinna ma-to klo 12-19, pe klo 12-15. Ryhmille ennakkovarauksella myös aamupäivisin.

Näyttelyn järjestää Lasten ja nuorten taidekeskus.
Lisätietoja: tuottaja Elina Katara, elina.katara at artcentre.fi<mailto:elina.katara at artcentre.fi>, p. 0400 955 353
toiminnanjohtaja Päivi Venäläinen, paivi.venalainen at artcentre.fi<mailto:paivi.venalainen at artcentre.fi>. p. 040 757 8375.

Tarkemmat tiedot näyttelyn oheistapahtumista päivittyvät: www.villaarttu.fiterveisin,
Nina Salomaa
asiakaspalvelusihteeri

p. 050 467 8308
nina.salomaa at hyvinkaa.fi<mailto:nina.salomaa at hyvinkaa.fi>

Kulttuuritalo Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, ovi B11,
05800 Hyvinkää
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta