[Nayttelyposti] Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely esittelee muotoilun aarteita

Sari Muinonen sari.muinonen at elka.fi
Ti 7.Syys. 12:08:08 EEST 2021


Yleisöllä on nyt mahdollisuus tutustua Designarkiston ainutlaatuisiin aineistoihin virtuaalisesti, kun Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on avautunut osoitteessa: www.elka.fi/designarkisto/index.php/fi/aineistot/verkkonayttelyt/monet-muodot-virtuaalinaeyttely. Näyttely esittelee monipuolisesti arkiston aineistoja eri muotoilualoilta. Mukana on muotoilun menestystarinoita sekä ennennäkemättömiä tuotteita, jotka eivät ole koskaan päässeet tuotantoon saakka.

Näyttelyssä on esillä suomalaista designia graafisesta suunnittelusta teolliseen muotoiluun ja vaatesuunnittelusta sisustusarkkitehtuuriin. Näyttely rakentuu tarinoiden ympärille, ja jokaisen suunnittelutyön yhteydessä kerrotaan sen syntyhistoriaan liittyvä tarina. Niiden tarkoituksena on avata luovan työn taustoja ja tehdä muotoilijoiden työtä tunnetuksi.

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on arkiston 10-vuotisjuhlanäyttelyn virtualisointi, ja sen toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Virtuaalinäyttelykokonaisuuteen sisältyy 360°-virtuaalimalli, jonka avulla yleisö pääsee tutustumaan muotoilijoiden suunnittelutöihin näyttelytilassa kiertämällä. Näyttelystä on myös tehty kolmiosainen videosarja, joka toimii näyttelyn ohjattuna kierroksena.

Lisätietoja:
Sari Muinonen
tietopalvelusihteeri, Designarkisto
sari.muinonen at elka.fi
044 321 3424

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto
Tutkijantie 7, 50100 Mikkeli
www.elka.fi/designarkisto
www.facebook.com/designarkistoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta