[Nayttelyposti] Carpe Diem – Turun Sunnuntaimaalarit ry:n syysnäyttely Brinkkalan galleriassa 23.10.–22.11.2020

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Pe 23.Marras. 10:12:14 EEST 2020


Carpe Diem – Turun Sunnuntaimaalarit ry:n syysnäyttelyBrinkkalan galleria
23.10.–22.11.2020

Kehotus Carpe Diem on tapana suomentaa ”tartu hetkeen”. Osaammeko tarttua hetkeen, katsoa lähelle ja pysähtyä? Onko tämä vuosi muuttanut jotain meissä? Turun Sunnuntaimaalareiden perinteiden mukaisesti esillä on yltäkylläinen kattaus maalauksia, joiden skaala on laaja niin tekniikoiden kuin näkemystenkin osalta. Aiheen tulkinta ja toteutus ovat olleet jokaisen yhdistyksen jäsenen päätettävissä.


Yhdistyksen syysnäyttelyssä on mukana 48 yhdistyksen jäsentä, joilta on kultakin valittu mukaan yksi teos. Näyttelyssä on esillä mm. akryyli-, öljy-, tempera-, akvarellimaalauksia sekä grafiikkaa, kollaasia ja assemblage-tekniikalla tehtyjä teoksia. Näyttelystä löytyy hiljaisia ja hillittyjä teoksia sekä voimakkaita intensiivisiä, värikylläisiä ja kontrastisia maalauksia. Teosten erilaiset tekstuurit ja maalaustavat vaihtelevat runsaasta impastosta henkäyksenohuisiin utukerroksiin. Osa teoksista vaatii tarkastelua läheltä, jotta kaikki yksityiskohdat tulevat esiin. Näyttelyn teosvalinnasta on vastannut kuvataiteilija Panu Thusberg.


Näyttelyssä ovat mukana: Raili Ahokas, Päivi Auranen, Sirpa Erkinharju, Pirkko Hirsimäki, Orvokki Hanses, Jani Heikkilä, Margit Hirvonen, Maija Hämäläinen, Ulla Iso-Järvenpää, Ulla Joutsamo, Maarit Kaipiainen, Marjatta Kangas, Laura Karhuvaara, Päivi Kinnari-Kilicarslan, Maya Kopra, Leena Koskinen, Sonja Kurki, Marke Laaksonen, Raimo Lindfors, Ritva Lundell, Iiris Lyra, Riitta Myllymäki, Heidi Mäkelä, Leila Naamanka, Eeva Nikoskelainen, Tiina Nordblom, Sirkka Nummela, Riitta Nylander, Leena Parviainen, Pirkko Pitkänen, Liisa Ranne, Riku Rantanen, Marjatta Rapeli, Monica Rintamäki, Marjatta Risku, Pirkko Salovaara, Kaisa Simula, Annika Smeds, Kaija Söderlund, Kaarina Söderström, Kyllikki Terho, Marja-Liisa Tuomikoski, Glenn Willstedt, Marja Vakkuri, Sirkka Virolainen, Ulla Virvanne, Marja Vuorisalo ja Risto Östberg.Turun Sunnuntaimaalarit

Turun Sunnuntaimaalarit ry on 42-vuotias aktiivinen yhdistys, joka järjestää jäsenilleen ja muille halukkaille noin 40 erilaista taidekurssia vuosittain. Kurssien opettajat ovat ammattitaiteilijoita, joiden johdolla harrastajien on mahdollista kehittää jatkuvasti taitojaan itse kullekin mieluisimmassa tekniikassa tai kokeilla jotain aivan uutta. Vuosittain järjestetään vähintään kaksi suurempaa näyttelyä, johon jokaisen jäsenen on mahdollista osallistua. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Barkerilla Raunistulassa.


Turvallinen galleriavierailu
Galleriaan tulevia pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutetaan, ettei galleriaan pidä mennä, jos on flunssan oireita. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.Brinkkalan galleria on avoinna ti–su klo 10–18.Lisätiedot

Turun Sunnuntaimaalarit ry

info at sunnuntaimaalarit.net<mailto:info at sunnuntaimaalarit.net>

turunsunnuntaimaalarit.netAnna Perälä, tutkija

puh. 040 625 5800, anna.perala at turku.fi<mailto:anna.perala at turku.fi>

Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimialaBrinkkalan galleria, Vanha Suurtori 3, Turkuturku.fi/brinkkala

facebook.com/brinkkalangalleria

viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta