[Nayttelyposti] Suomen Valimomuseon uudistettu perusnäyttely ja Högfors-museo avautuivat

Kuutsa Tommi Tommi.Kuutsa at karkkila.fi
Ke 17.Kesä. 09:24:45 EEST 2020


SUOMEN VALIMOMUSEON UUDISTETTU PERUSNÄYTTELY JA HÖGFORS-MUSEO AVAUTUIVAT



Suomen Valimomuseon uudistettu perusnäyttely "Valun jäljillä" on avattu.  Vuonna 1989 perustettu  Suomen Valimomuseo kuuluu Karkkilan ruukkimuseon kohteisiin. Uudistetussa perusnäyttelyssä esitellään suomalaisen valimoteollisuuden vaiheita historian alkuhämärästä nykypäivään. Pääpaino on valimotekniikassa tapahtuneissa muutoksissa. Kerromme myös mihin valutuotteita tarvitaan esittelemällä kuvin, sanoin, esinein sekä virtuaalisesti erilaisia valutuotteita ja tarinoita niiden takana.



Suomen Valimomuseossa avautui myös uusi pysyväisosio "Högfors-museo", jossa pääpaino on juuri 200 vuotta täyttäneen Högforsin ruukin tarinoissa ja esineissä. Tarjolla on siis retrohenkinen nostalgiatrippi vanhojen valuraudasta valmistettujen käyttötavaroiden, kuten kaasu- ja puuliesien, talousvalujen, kamiinojen sekä saapasrenkien pariin. Avattavat luukut ja niistä löytyvät esineet sekä tunnustelutehtävät kiehtovat myös perheen pienimpiä puhumattakaan Högfors-ammeesta, johon kuka tahansa voi nousta ja kuvata itsensä iloisen ankkapesueen seurassa.



Museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa Galleria Bremerissä avautuu kesänäyttelymme "RAUDASTA SYNTYNYT - 200 kuvaa Högforsin historiasta".



Lisätietoja antavat museonjohtaja Tommi Kuutsa (tommi.kuutsa at karkkila.fi, puh. 0500-938337) sekä amanuenssi Janne Viitala (janne.viitala at karkkila.fi, puh. 0400-938337).



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta