[Nayttelyposti] Oispa kaljaa -näyttely Hotelli- ja ravintolamuseossa

Hanna Larjavaara hanna.larjavaara at hotellijaravintolamuseo.fi
Ti 28.Tammi. 15:26:50 EET 2020


Oispa kaljaa Hotelli ja ravintolamuseossa
24.1.2020 - 3.1.2021


Oluen resepti on yksinkertainen: raikasta vettä, mallastettua viljaa, hiivaa ja humalaa. Muutamasta raaka-aineesta syntyy juoma jolla on lukuisia merkityksiä ja rooleja. Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä tarkastellaan muun muassa oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oluen roolia ihmisten sosiaalisessa ja uskonnollisessa elämässä sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana.


Näyttely kuvaa olutta inhimillisenä ilmiönä, juomana johon liittyy sekä yksittäisten ihmisten tarinoita että yhteiskunnallisia rakenteita. Olueen liittyy symboliikkaa, säätelyä, yhteiskunnallisia kysymyksiä, intohimoja ja ongelmiakin. Eri näkökulmien kautta rakennetaan kuvaa monipuolisesta oluesta, joka on samalla arkinen ja historiallisesti merkittävä, henkilökohtainen ja yhteiskunnallisesti monitasoinen.Lisätietoja:
Anna-Elina Hintikka, puh. 044 7474108, anna-elina.hintikka at hotellijaravintolamuseo.fi
https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/news_articles/oispa-kaljaa-nayttely-tarjoaa-nakokulmia-olueen-syntymyyteista-keskioluen-kuolemaan/Hanna LarjavaaraMuseolehtori 
Hotelli- ja ravintolamuseo 
puh. 044 747 4106 

Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Maukkainta historiaa!


Tilaa uutiskirjeemme


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta