[Nayttelyposti] Oispa kaljaa -näyttely Hotelli- ja ravintolamuseossa
Hanna Larjavaara
hanna.larjavaara at hotellijaravintolamuseo.fi
Ti 28.Tammi. 15:26:50 EET 2020
Oispa kaljaa Hotelli ja ravintolamuseossa
24.1.2020 - 3.1.2021
Oluen resepti on yksinkertainen: raikasta vettä, mallastettua viljaa, hiivaa ja humalaa. Muutamasta raaka-aineesta syntyy juoma jolla on lukuisia merkityksiä ja rooleja. Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä tarkastellaan muun muassa oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oluen roolia ihmisten sosiaalisessa ja uskonnollisessa elämässä sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana.
Näyttely kuvaa olutta inhimillisenä ilmiönä, juomana johon liittyy sekä yksittäisten ihmisten tarinoita että yhteiskunnallisia rakenteita. Olueen liittyy symboliikkaa, säätelyä, yhteiskunnallisia kysymyksiä, intohimoja ja ongelmiakin. Eri näkökulmien kautta rakennetaan kuvaa monipuolisesta oluesta, joka on samalla arkinen ja historiallisesti merkittävä, henkilökohtainen ja yhteiskunnallisesti monitasoinen.
Lisätietoja:
Anna-Elina Hintikka, puh. 044 7474108, anna-elina.hintikka at hotellijaravintolamuseo.fi
https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/news_articles/oispa-kaljaa-nayttely-tarjoaa-nakokulmia-olueen-syntymyyteista-keskioluen-kuolemaan/
Hanna LarjavaaraMuseolehtori
Hotelli- ja ravintolamuseo
puh. 044 747 4106
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Maukkainta historiaa!
Tilaa uutiskirjeemme
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta