[Nayttelyposti] Sata vuotta sitten -näyttely ja -seminaari Postimuseossa

Helena Pärssinen helena.parssinen at postimuseo.fi
Ma 15.Tammi. 12:27:38 EET 2018


Postimuseo avaa 16.1. Vapriikin Galleriassa Sata vuotta sitten -näyttelyn. Näyttely kertoo postikorttien avulla historiasta ja kulttuurihistoriallisista ilmiöistä Suomessa ja Venäjällä. Mukana on sekä suomalaisten että venäläisten postikorttikeräilijöiden kokoelmia.
Näyttely koostuu erilaisista teemapareista. Yhteisiä teemoja ovat muun muassa sadan vuoden takaiset Helsingin ja Pietarin radan rautatieasemat sekä Saimaan kanavan ja Pietarin joet ja kanavat. Esillä on myös historiallisia postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Pietariin ja Tampereeseen. Myös venäläinen banja ja suomalainen sauna, venäläinen tee- ja suomalainen kahvikulttuuri sekä venäläinen pakkasukko ja suomalainen joulupukki vertautuvat postikorttitaiteen kautta.
Hankkeen tarkoituksena on ollut tiivistää suomalaisten ja venäläisten postikorttiharrastajien välisiä suhteita ja alan erikoismuseoiden yhteistyötä. Näyttely on syntynyt Postimuseon, A.S. Popovin viestinnän keskusmuseon, Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry:n ja Pietarin postikorttikorttikeräilijöiden CLIO:n yhteistyönä.
Näyttelyyn liittyy Sata vuotta sitten -seminaari 20.1. Seminaarin teemana ovat vanhat postikortit ja postikorttien kerääminen Suomessa ja Venäjällä. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille Vapriikin kävijöille. Suomen Postikorttiyhdistys Apollo järjestää lisäksi näyttelyn yhteydessä sunnuntaisin klo 12-15 postikorttiklinikoita. Niissä tarjotaan opastusta ja ideoita muun muassa korttien tallettamisessa, keräilyssä ja esittämisessä. Klinikassa arvioidaan myös kävijöiden omia postikortteja.
Sata vuotta sitten -näyttely museokeskus Vapriikissa 16.1.-18.2.2018. Vapriikin osoite on Alaverstaanraitti 5, Tampere.
Lisätietoa seminaarista https://www.postimuseo.fi/fi/tapahtumakalenteri/tapahtumantiedot/0/-/-?rp_id=134
******
Helena Pärssinen
viestintäsuunnittelija
Postimuseo
Häkiläpolku 3, 33100 Tampere
puh. 0400 806909
helena.parssinen at postimuseo.fi<mailto:helena.parssinen at postimuseo.fi>
www.postimuseo.fi<http://www.postimuseo.fi/>

Postimuseo kuuluu Trafiikki-museoihin
Trafiikki-museot -verkosto<http://www.trafiikki.fi/yhdistys/>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta