[Nayttelyposti] Eija-Liisa Ahtilan Mahdollinen rakkaus ja Riikka Lenkkerin Yötä vasten avautuvat Serlachius-museoissa

Susanna Yläjärvi susanna.ylajarvi at serlachius.fi
Pe 2.Helmi. 16:17:12 EET 2018


Tiedote 2.2.2018

Eija-Liisa Ahtilan Mahdollinen rakkaus ja Riikka Lenkkerin Yötä vasten avautuvat Serlachius-museoissa

Serlachius-museoissa Mäntässä avautuu 3. helmikuuta yleisölle kaksi erilaista näyttelyä. Eija-Liisa Ahtilan kolmiosainen hybriditeos Mahdollinen rakkaus käsittelee empatian ja rakkauden kokemusta muita eläviä olentoja kohtaan. Riikka Lenkkerin Yötä vasten kuvaa suomalaisia nukkumassa tai valvomassa yön tunteina, kun he eivät ylläpidä julkisivuaan.

Mahdollinen rakkaus kohdistaa huomion niihin inhimillisiin tunteisiin, jotka tarjoavat pohjan elollisten olentojen välisten hierarkioiden purkamiselle ja muutokselle kohti toislajisten tunnustamista. Teos heijastelee näiden tunteiden alkuperää, sitä miten me ne määrittelemme ja hahmotamme niiden toiminnan osana laajempaa elollisten olentojen elämän jatkumoa. 

Installaation ensimmäinen osa on hybridi, joka yhdistää veistoksen ja liikkuvan kuvan teknologian ja kohdistaa huomion rakkauden syntyhetkeen. Teoksen toinen osa kysyy, keitä me olemme? Mikä on ihminen? Kysymystä lähestytään katsomalla ihmisen ja toislajisen välistä historiallista jakoa. Kolmas osa lähestyy teemaa äänen avulla. Siinä teemaan luodaan reittejä puheen ja äänimaiseman avulla. 

Mahdollinen rakkaus on Serlachius-museoiden komissio, joka lähtee Mäntästä laajalle maailmankiertueelle. Teos on esillä Serlachius-museo Göstassa 3.2.2018–6.1.2019.

Lue lisää: http://www.serlachius.fi/fi/medialle/tiedotteet/353-eija-liisa-ahtilan-teos-mahdollinen-rakkaus-ensiesitetaan-serlachius-museoissa/ <http://www.serlachius.fi/fi/medialle/tiedotteet/353-eija-liisa-ahtilan-teos-mahdollinen-rakkaus-ensiesitetaan-serlachius-museoissa/>

Yötä vasten kertoo tavallisista ihmisistä

Taidemaalari Riikka Lenkkeri maalaa kuvia tavallisista ihmisistä. Realismin perinteeseen kytkeytyvissä maalauksissaan hän syventyy tavallisuuden kaunistelemattomaan kuvaukseen. Lenkkerin kankaille päätyvät aiheet ovat usein niitä, joita emme näe jokapäiväisessä kuvastossa. Tutuista malleista maalatuissa henkilökuvissa voi nähdä myös taiteilijan eurooppalaisen maalaustaiteen perinteen tuntemuksen.

– Arkisen tunnistettavuuden vastapainoksi mehevät maalikerrokset, raskaina painuvat vartalot ja kiertyvät peitot vievät ajatukset renessanssin tai barokin maalaustaiteeseen. Sommittelun perustana on ruumiillisuuden ja painon tuntu yhdessä etualalle puskevan tai taka-alalle vetäytyvän värin kanssa, näyttelyn kuraattori Laura Kuurne Serlachius-museoista sanoo. 

Lue lisää: http://www.serlachius.fi/fi/medialle/tiedotteet/352-riikka-lenkkerin-yota-vasten-nayttaa-ihmisen-aidoimmillaan/ <http://www.serlachius.fi/fi/medialle/tiedotteet/352-riikka-lenkkerin-yota-vasten-nayttaa-ihmisen-aidoimmillaan/>

Yötä vasten on avoinna 3.2.–27.5.2018 Serlachius-museo Göstassa.

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11–18, kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18.

________________________

Susanna Yläjärvi
Tiedottaja | Information Officer
Serlachius-museot | Serlachius Museums
+358 (0)50 560 0156
susanna.ylajarvi at serlachius.fi

Joenniementie 47, 
35800 Mänttä, Finland
www.serlachius.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta