[Nayttelyposti] Suomi 100 Taidegrafiikkaa - Rauman Taidegraafikot ry 21.2.-23.4.2017 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ma 20.Helmi. 15:34:59 EET 2017


SUOMI 100 TAIDEGRAFIIKKAA 
Rauman Taidegraafikot ry:n näyttely
21.2. - 23.4.2017 Emil Cedercreutzin museossa 


Tiistaina 21.2.2017 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa yleisölle avautuu Rauman Taidegraafikoiden näyttely Suomi 100 Taidegrafiikkaa. Emil Cedercreutzin museon Satakunta-saliin avautuva kokonaisuus juhlistaa teemallaan satavuotiasta Suomea ja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Rauman Taidegraafikot ry on perustettu Raumalla vuonna 1976. Tällä hetkellä yhdistyksessä on 25 jäsentä. Rauman Taidegraafikot on Satakunnan vanhin ja Suomen toiseksi vanhin taidegraafikoiden paikallisyhdistys. Yhdistyksen toiminta on ollut aktiivista koko sen historian ajan. Tänä vuonna, Suomen viettäessä juhlavuottaan, on Emil Cedercreutzin museolla kunnia esitellä yleisölle näyttely, jonka Rauman Taidegraafikot ovat koonneet juhlavuoden teeman ympärille. 

Suomi 100 Taidegrafiikkaa -näyttelyn teosten aiheista ja sisällöistä heijastuu Suomen itsenäisyyden koko aika: teoksissa käsitellään Suomen menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta nykytaiteilijoiden kuvaamana ja vapaasti tulkitsemana. Taiteilijat katsovat suomalaisuutta omista erilaisista näkökulmistaan. Esiin nousevat niin kotimaisemat, nykyhetken kuvaus kuin erilaiset tulevaisuuden toiveetkin. Näyttely pyrkii paitsi kuvaamaan suomalaisuutta, myös herättämään katsojalleen ajatuksia menneen ja tulevan suhteesta. Näyttelyn teokset ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin, luonnon ja ihmisen suhteeseen, ihmisen elämään sekä hänen muistoihinsa. 

Näyttelyn teoksissa edustettuina ovat suurin osa taidegrafiikan perinteisistä menetelmistä. Osa teoksista on tehty myös uudemmilla nykytekniikoilla. Näyttelyssä esillä on yhdistyksen 18:lta jäseneltä yhteensä 56 teosta suurimmaksi osaksi viimeisen viiden vuoden ajalta. Näyttelyyn osallistuvat Rauman Taidegraafikoiden jäsenet Merja Ala-Olla, Mari Aspola, Aino Elsilä, Maija Kantanen, Kirsi Kuusisto, Tarja Kyllijoki, Pirkko Lehtinen, Riitta Lehto-Toivanen, Katariina Mannio, Arja Nummi, Meri Pauniaho, Tommi-Wihtori Roström, Veli-Matti Selin, Tuula Solin, Ulla Stenback, Anu Sukanen, Irma Tyllilä ja Heli Väisänen. 

Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museossa ajalla 21.2.-23.4.2017. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Puheenjohtaja Kirsi Kuusisto, Rauman Taidegraafikot ry., puh. 044-022 6204, kirsi.kuusisto at rauma.fi.  
Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.
---- 


Ystävällisin terveisin, 

Satu Tenhonen
Museoamanuenssi
Harjavallan kaupunki / Emil Cedercreutzin museo
Museotie 1
29200 HARJAVALTA

satu.tenhonen at harjavalta.fi 
p. 044 432 5350

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta