[Nayttelyposti] Airi Kuronen - Hyvyys ja pahuus 21.2.-23.4.2017 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ma 20.Helmi. 15:35:18 EET 2017


AIRI KURONEN - HYVYYS JA PAHUUS
21.2. - 23.4.2017 Emil Cedercreutzin museossa 


Tiistaina 21.2.2017 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu museon kevätkauden näyttely Airi Kuronen - Hyvyys ja pahuus. Museon Ilmari-saliin avautuva näyttely tuo yleisön nähtäville laajan ja monipuolisen kokonaisuuden harjavaltalaisen kuvataiteilijan piirroksia pääasiassa viimeisen viiden vuoden ajalta.

Airi Kuronen (s. 1968) on raumalaislähtöinen itseoppinut kuvataiteilija, joka asuu tällä hetkellä Harjavallassa. Hyvyys ja pahuus on hänen neljäs julkinen taidenäyttelynsä. Aikaisemmat näyttelyt ovat olleet Rauman kaupunginkirjastossa, Rauman taidemuseossa ja Harjavallan kaupunginkirjastossa.

Piirroksissaan Airi Kuronen pyrkii tarkastelemaan, kuinka meissä kaikissa elävät mytologiset tasot ovat vuorovaikutuksessa arkisen maailmamme kanssa. Hän nostaa kuviinsa mielikuvituksellisia hahmoja ja pieniä taianomaisia hetken fragmentteja, jotka nousevat suurempien kokonaisuuksien symboleiksi. Kurosen piirroksissa hyvyys ja pahuus sekä valot ja varjot taistelevat keskenään. Samalla nämä kaksi olevaisuutta tukevat toisiaan, eivätkä voi olla olemassa ilman toinen toistaan. Keskushahmot poseeraavat omaan maailmaansa syventyneinä tai suoraan katsojaan kontaktia hakien. Kaiken taustalla on sadunomainen ympäristö, jossa keijut, pirut ja satulinnut seikkailevat köynnösmäisten kasvien ja muiden olentojen keskellä.

Keskeisin näyttelyssä käytetty tekniikka on muste paperille. Työskentelyvälineenä Kuronen käyttää kuulakärkikynää. Aika ajoin musteen rinnalle nousevat puuvärit, akryyli ja akvarelli joko perustekniikkaa täydentävinä tai itsenäisinä toteutuksen muotoina. Pienet viivat ja rikas yksityiskohdilla leikittely muodostavat laajoja ja intensiivisiä pintoja, joihin Kuronen upottaa unenomaisen maailmansa. Jos paperi loppuu kesken, saattaa taiteilija liimata siihen uuden kappaleen, jossa kuva pääsee liikkumaan ja kasvamaan ulos alkuperäisistä rajoistaan. Kuronen kohtelee luomiansa maailmoja myötätuntoisen uteliaasti. Runsaat yksityiskohdat houkuttelevat katsojan lähelle teosta ja avaavat sen monet tasot. Katsoja tulee johdatetuksi pois tavallisesta ja ulos kehyksistä, suuntaan, jonka jokainen voi päättää itse. 

Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museossa ajalla 21.2.-23.4.2017. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.
---- 


Ystävällisin terveisin, 

Satu Tenhonen
Museoamanuenssi
Harjavallan kaupunki / Emil Cedercreutzin museo
Museotie 1
29200 HARJAVALTA

satu.tenhonen at harjavalta.fi 
p. 044 432 5350

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta