[Nayttelyposti] Taiteilija Juho Rissaseen liittyvä uusi taidepedagoginen kirja on ilmestynyt

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
To 8.Syys. 13:07:52 EEST 2016


Kuopion taidemuseossa juhlittiin keskiviikkona 7.9. uuden taidekasvatuskirjan ilmestymistä. Taiteilija Juho Rissasen (1873-1950) elämään ja taiteeseen pohjautuva kirja Taiteilijan matkassa - Juho Rissanen ja taidelokki Hönttiäinen maailmalla yhdistää mielenkiintoisella tavalla tiedon, taiteen ja pedagogiikan. Taidekasvattaja Tiina Kekäläisen kirjoittamassa kirjassa seikkailee pieni lokinpoika Hönttiäinen, joka seuraa Juho Rissasen tekemisiä ja vaikuttuu hänen taiteestaan. Rissasen innoittamana Hönttiäinen ryhtyy itsekin taiteilijaksi ja lähtee taiteilijan mukana kiertämään maailmaa ja nauttimaan taiteilijaelämästä.

Kirja koostuu Rissasen elämänvaiheita hauskasti esille tuovasta Hönttiäisen tarinasta ja tehtäväosuudesta, joka tarjoaa erilaisia lähestymistapoja taiteeseen. Kirjan monipuolista kuvitusta hyödyntävät tehtävät johdattavat havainnoimaan ja tutkimaan taidetta ja innostavat maalaamaan, soittamaan, räppäämään liikkumaan ja tuottamaan omia tarinoita.

Kirja on suunnattu sekä perheille että lasten kanssa työskenteleville. Se soveltuu varhaiskasvatukseen, mutta tukee erityisesti myös perusopetuksen uuden opetussuunnitelman tavoitteita. Kirjassa olevien tehtävien lähtökohtana on tutkiminen, toiminnallisuus, moniaistisuus ja kokemuksellisuus ja niissä tähdätään kokonaisvaltaiseen oppimiseen. Kirja avaa uusia näkökulmia ja lähestymistapoja myös varttuneemmille taiteen ystäville.

Kirjan kuvituksen on tehnyt Anna Vepsä.

72 sivuista kirjaa voi ostaa Kuopion taidemuseon museokaupasta 35 euron hintaan. Kirja soveltuu myyntituotteeksi niin taide- kuin kulttuurihistoriallisten museoiden museokauppoihin. Jälleenmyyntitarkoituksessa ottakaa yhteyttä suoraan kirjan kustantaneeseen Tiina Kekäläiseen p. 0400 530 491, tiketiina at gmail.com<mailto:tiketiina at gmail.com>

______________________________________
Marja Louni
Intendentti/Chief Curator
Kuopion taidemuseo/Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35
FIN-70100 Kuopio
Tel. +358 (0)44 7182639
marja.louni(at)kuopio.fi
www.taidemuseo.kuopio.fi<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/>
______________________________________
http://www.facebook.com/KuopiontaidemuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta