[Nayttelyposti] Myrskyn silmässä–Sami Funken valokuvia Savonlinnan Riihisaaressa

Väänänen Anne Anne.Vaananen at savonlinna.fi
To 8.Syys. 13:19:59 EEST 2016


Valokuvia Myrsky-projekteista Etelä-Savon alueelta
Savonlinnan maakuntamuseossa Riihisaaressa 9.9. avautuva näyttely koostuu valokuvaaja Sami Funken Myrsky–hankkeeseen ottamista valokuvista. Hankkeen tavoitteena oli tuottaa kulttuuritoimintaa n. 16–18-vuotiaille nuorille, jotka ovat syrjäytymisuhan alla. Funke on ollut valokuvaajana hankkeessa sen alusta lähtien (2008), ja jatkanut kuvauksia vapaaehtoisesti myös sen Suomen Kulttuurirahaston ja Taidetoimikunnan alaisena päättymisen jälkeen.
Yhtenä merkittävänä projektina Myrsky–hankkeessa oli mm. Mikkelissä käynnistetyt tyttö- ja poikateatterit, jotka toimivat aktiivisesti edelleen. Suurin osa näyttelyn kuvista esitteleekin juuri näiden teattereiden toimintaa ja sitä, miten se on vaikuttanut mukana olleisiin nuoriin.

”Myrsky–hanke ja sen myötä syntyneet tyttö- ja poikateatterit ovat niin tärkeitä juttuja, että haluan tällä näyttelyllä tuoda asiaa esiin laajemmin. Toivon kuvieni näyttävän sen innostuksen ja ilon, mitä teatterin tekeminen nuorissa saa aikaan. Ja edelleen toivon kuvieni innostavan muitakin kaupunkeja ja kuntia samanlaiseen toimintaan”, kertoo valokuvaaja Sami Funke näyttelynsä taustoista.

MYRSKY oli Suomen Kulttuurirahaston suurhanke, ja Etelä-Savo olikin yksi aktiivisimmista tässä hankkeessa koko Suomessa. Kuvaukset tehtiin Mikkelissä ja Pieksämäellä. Myrsky- projektit jatkuvat edelleenkin, mutta päävetäjän rooli on vaihtunut nyttemmin Suomen lasten ja nuorten säätiölle.

MYRSKYN SILMÄSSÄ Sami Funken valokuvia 9.9.–20.11.2016 Riihisaaressa
---
Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo.
Riihisaari, 57130 Savonlinna, puh. 044 417 4466
sähköposti: riihisaari (at) savonlinna.fi
http://www.savonlinna.fi/riihisaari

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta