[Nayttelyposti] Porvoon Taiteilijatalon taiteilijoiden yhteisnäyttely Taidetehtaalla 9.9-2.10.2016

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Ti 6.Syys. 16:05:10 EEST 2016Taiteilijatalon stipendiaatit esittäytyvät Porvoon Taidehallissa TaidetehtaallaPorvoon taiteilijatalon stipendiaatit esittäytyvät nyt ensimmäistä kertaa yhdessä, kun Porvoon taidehallissa avataan heidän näyttelynsä. Mukaan on kutsuttu kaikki talossa asuneet taiteilijat: Tapio Rintala, Jarmo Vellonen, Jari-Pekka Juvonen, Janne Kaitala, Kirsi Kaulanen, Samuli Heimonen, Jenni Tuominen, Jukka Pylväs, Antti Ruuhela ja Jenni Toikka. Lisäksi mukana on tällä hetkellä taiteilijatalossa työskentelevä Reima Nevalainen, joka valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi Suomessa 2016. Näyttelyssä on esillä sekä uusia teoksia että viime vuosien tuotantoa.
- Näyttelyn myötä kulttuuripalvelut haluaa kiinnittää huomiota taiteilijatalon toimintaan ja sen merkitykseen taiteen kentällä ja yksittäisille taiteilijoille. Samalla halutaan avata keskustelu talon tulevaisuudesta, toteaa kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.  Porvoon taiteilijatalo on tarjonnut nuorelle alle 30-vuotiaalle taiteilijalle työskentely- ja asumismahdollisuuden vanhassa Porvoossa vuodesta 1982 lähtien. Talossa on asunut kahdeksan taiteilijaa tai taiteilijaparia kaupungin tukemina stipendiaatteina 3-4 vuotta kerrallaan.
Porvoon taiteilijatalo on yksi maamme harvoja stipendiasuntoja nuorille suomalaisille, uransa alkuvaiheessa oleville taiteilijoille. Lyhytaikaiset kansalliset ja kansainväliset residenssiasunnot ovat yleisempiä.
Näyttely on avoinna 9.9.-2.10.2016 ti-pe klo 10-18, la-su 11-16. Vapaa pääsy.

PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma / Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta / Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./ Tel. 040 730 9273
www.porvoo.fi<http://www.porvoo.fi> /www.borga.fi<http://www.borga.fi>
http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta