[Nayttelyposti] Aboa Vetus & Ars Novan kesänäyttely kattaa taidekokoelman kahteen kerrokseen

Raila Tapio raila.tapio at aboavetusarsnova.fi
Ke 4.toukokuu. 13:51:28 EEST 2016


15 huonetta
5.5.-11.9.2016 Aboa Vetus & Ars Nova

15 huonetta, 51 taiteilijaa, 113 kokoelmateosta - Aboa Vetus & Ars Novan kesänäyttely kattaa taidekokoelman kahteen kerrokseen

Aboa Vetus & Ars Novan kesänäyttely 15 huonetta tarjoaa poikkeuksellisen laajan näkymän museon taidekokoelmaan. Kahteen kerrokseen levittäytyvässä näyttelyssä esitellään teoksia kokoelman kansainvälisiltä ja kotimaisilta taiteilijoilta.

Taiteilijatähtiä ja vaihtuvia tunnelmia

Kesänäyttely tuo yleisön eteen teoksia taiteilijatähdiltä, kuten David Hockneylta, Pablo Picassolta ja Andy Warholilta. Kotimaisista kokoelmataiteilijoista mukana ovat muun muassa Otto Mäkilä, Ulla Jokisalo, Anna Tuori ja Lars-Gunnar Nordström.

Näyttelysalit johdattelevat katsojan tunnelmasta toiseen. Max Ernstin teosten kautta raotetaan alitajunnan salattuja maailmoja ja maalauksen vimmaa aistitaan Cobra-ryhmän taiteilijoiden sekä Antoni Tàpiesin parissa. Pop-taidetta tarkastellaan sekä länsimaisesta perspektiivistä neuvostoliittolaisin maustein. Ihmisen ja luonnon välinen suhde, taiteilijuus sekä inspiraation lähteet ovat näyttelyssä läsnä. Myös paikalliset tarinankertojat Kauko Lehtisestä Otto Mäkilään pääsevät ääneen.

Maalaukset, taidegrafiikka ja piirustukset ovat näyttelyssä vahvasti edustettuina. Videoteokset ja veistokset rytmittävät näyttelykerrontaa. Näyttelyssä voi katsoa Hopeakettua silmästä silmään, kokea alkuräjähdyksen nappia painamalla tai tutkia päättymättömän oloista paratiisimaisemaa.

15 huonetta -näyttely esittelee kokoelman luonteenpiirteet ja näyttää millaisista teoksista, aikakauden edustajista ja osista se muodostuu. Ripustus ei  etene kronologisesti, vaan teokset esitellään erilaisten tarinoiden, aikajänteiden ja mielleyhtymien kautta.

Tutustu taiteeseen joogaten, improten tai pikaopastuksilla

Näyttelykokemusta täydentämään on koottu monipuolinen oheisohjelma: kesän aikana museossa joogataan, heittäydytään taideimpron vietäväksi, tavataan taiteilijoita, osallistutaan työpajoihin ja vietetään koko perheen taidepäivää. Lisäksi näyttelyyn voi tutustua oppaan johdolla kesäkuussa tiistaisin ja torstaisin vartin mittaisilla pikaopastuksilla, ja yleisöopastuksilla kahdesti päivässä 6.6.-14.8.

Museon taidekokoelmaa esitellään vuosittain vaihtuvissa kokoelmanäyttelyissä. Kokoelmassa on tällä hetkellä 650 teosta. Näistä varhaisimmat ajoittuvat 1800-luvun loppuun, mutta kokoelman pääpaino on länsimaisessa kuvataiteessa 1950-luvusta tähän päivään. Kokoelmaa kartutetaan vuosittain uusilla hankinnoilla.

--

Raila Tapio
Tiedottaja-amanuenssi (ma.)
p. 0207 181 639, 040 576 3839
raila.tapio at aboavetusarsnova.fi<mailto:raila.tapio at aboavetusarsnova.fi>
twitter: @AVANmuseo | @railatapio

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>
www.facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>
https://twitter.com/AVANmuseo

Olemme ehdolla Vuoden museoksi!
http://museoliitto.fi/uutiset.php?aid=12211
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta