[Nayttelyposti] Möhkön ruukin ja Parppeinvaaran Runokylän näyttelyt 2016

Luostarinen Maija maija.luostarinen at ilomantsi.fi
Ke 4.toukokuu. 13:50:01 EEST 2016


Möhkön ruukin ja Parppeinvaaran Runokylän näyttelyt 2016

Suomen itäisimmässä kylässä Möhkössä sijaitsevan Möhkön ruukin näyttelyt kesäkaudella 2016 ovat:

Ennen vanhaan -nukketaidenäyttely

Suomen Nukketaiteilijoiden näyttelyssä on mukana tilateokset Ennen vanhaan, Lavatanssit ja Kirjat elävät. Suomen Nukketaiteilijoiden 100. näyttely on esillä ruukin päärakennuksen Pytingin vaihtuvien näyttelyiden tilassa.

Möhkönvirta 2016 -nykytaidenäyttely

Seitsemäs Möhkönvirta -näyttely kokoaa Möhkön ruukille, Parppeinvaaran Runokylään ja Petkeljärven Retkeilykeskukseen monipuolisen kattauksen taiteilijoita. Näyttelyssä ovat mukana kuvataiteiljat: Hannu Castrén, Soledad Chuaqui, Päivi Hynninen, Toivo Jaskanen, Juhani Järvinen, Harald Karsten, Heikki Kukkonen, Kuutti Lavonen, Tarja Malinen, Jussi Nykänen, Tiitus Petäjäniemi, Pauno Pohjolainen, Matti Reivi, Eeva Tiisala, Timo Vartiainen, Heidi Vasara ja Kari Virtanen. Mukana myös tanssitaiteen puolelta Kaisa Kukkonen ja Raisa Vennamo -työryhmä. Näyttelyn ovat kuratoineet Hannu Castrén ja Toivo Jaskanen.

Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi esillä ovat pysyvät näyttelymme Malavista sukunaksi- raudan tie, Möhkö sodassa ja Metsien Möhkö.

Lisätietoa Möhkön ruukista: www.mohkonruukki.fi<http://www.mohkonruukki.fi>


Parppeinvaaran Runokylän kesänäyttelyt ovat:

Suden paluu -suomalaista susihistoriaa

Suomen Metsästysmuseon tuottamassa näyttelyssä tarkastellaan sutta osana suomalaista ja eurooppalaista luonto ja kulttuuria sekä kerrotaan millainen susi on eläinlajina, tutkimuskohteena ja riistaeläimenä. Näyttely on esillä Runonlaulajan pirtin vaihtuvien näyttelyiden tilassa.

Möhkönvirta 2016 -nykytaidenäyttely

Runokylässä esillä ovat taiteilijat Soledad Chuaqui, Kuutti Lavonen, Tarja Malinen, Eeva Tiisala ja Timo Vartiainen. Teokset ovat esillä Matelin lauluaitassa, Korhosen museoaitoissa ja Luontopirtti Mesikässä.

Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi ovat esillä pysyvtä näyttelymme Runonlaulajan pirtissä, Mateli Kuivalattaren aitoissa, Raja, Raappana, Rukajärvi -näyttely Rajakenraalin majalla ja Luontopirtti Mesikä eläinkokoelma ja näyttely.

Lisätietoa Parppeinvaaran Runokylästä: www.parppeinvaara.fi<http://www.parppeinvaara.fi>


Ystävällisesti,

Maija Luostarinen
Amanuenssi
Ilomantsin Museosäätiö
Soihtulantie 7
82900 Ilomantsi
p.050-4343744
www.mohkonruukki.fi
www.parppeinvaara.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta