[Nayttelyposti] Nukketyöt tunnetuista maalauksista Savonlinnan Riihisaaressa

Väänänen Anne Anne.Vaananen at savonlinna.fi
Ma 13.Kesä. 11:02:53 EEST 2016


Nukketaiteilijalta vaaditaan monen eri alan taitoja. Hän on kuvanveistäjä muotoillessaan nuken pään ja jäsenet sekä rakentaessaan sille rungon. Taidemaalarina hän maalaa muotoilemansa osat. Ompelijana hän suunnittelee ja valmistaa vartalon ja vaatetuksen. Peruukintekijänä ja kampaajana hän tekee nukeille hiukset. Suutarin taitoja tarvitaan kenkien ja laukkujen valmistamisessa.

Savonlinnan Riihisaaressa esille pääsevät Suomen nukketaiteilijat ry:n valmistamat nukketeokset tunnetuista maalauksista. Jokainen nukentekijä sai vapaasti valita maalauksen, josta valmisti nukketyön. Joukossa on sekä suomalaisten että ulkomaisten taiteilijoiden maalausten pohjalta tehtyjä nukketöitä.

Suomen Nukketaiteilijat ry:n johtoajatuksena on ollut nukketaiteen tunnetuksi tekeminen, alan arvostuksen nostaminen ja jäsenten taitojen kehittäminen. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylä, mutta jäseniä on eri puolilta Suomea. Jäseneksi pitää hakea ja hakijalta vaaditaan ammatillista osaamista. Jäsenet ovat alan koulutuksen saaneita ammattilaisia tai pitkään alaa harrastaneita nukketaiteilijoita. Jäseniä yhdistyksessä on noin kaksikymmentä.

Vuonna 2000 perustettu Suomen Nukketaiteilijat ry on järjestänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea sekä näyttelyt Ruotsiin ja Norjaan. Näyttelyitä yhdistyksellä on ollut jo noin sata toimintansa aikana.

Lisätietoja: www.nukketaiteilijat.org


Nukketyöt tunnetuista maalauksista, Suomen nukketaiteilijat ry, Riihisaaressa 10.6.2016-16.10.2016


Riihisaari - Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130, Savonlinna. Avoinna kesällä päivittäin klo 10-17, syys-joulukuu ti-su klo 10-17. Puh. 044 417 4466. www.savonlinna.fi/riihisaari<http://www.savonlinna.fi/riihisaari>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta