[Nayttelyposti] Monrepos-puistosta kertova kiertonäyttely Lahden historiallisessa museossa

Kuhanen Ilkka Ilkka.Kuhanen at lahti.fi
Pe 3.Kesä. 08:52:53 EEST 2016


Monrepos-puisto - ainutlaatuinen 1700-1800-lukujen puutarhataiteen muistomerkki

Tarinoiden ja laulujen Monrepos-puistosta kertova kiertonäyttely avautuu Lahden historiallisessa museossa tiistaina 7.6.2016!

Valtion historiallinen arkkitehtuuri- ja luonnonsuojelumuseo Park Monrepo on tuottanut näyttelyn, joka avaa valokuvin ja tekstein Venäjän ja Suomen yhteistä kulttuuriperintöä. Historialliseen museoon, toisen kerroksen vaihtuvien näyttelyjen tilaan avautuva näyttely kertoo Monrepos-puiston historiasta ja sen vaiheisiin liittyvästä Nicolayn suvusta. Näyttelyssä esitellään muun muassa kuuluisat kiinalaistyyliset kaarisillat, Väinämöisen patsas ja paikallisen väestön parissa jo ennen puiston perustamista tunnettu lähde, joka nimettiin kreikkalaisen mytologian Narkissoksen mukaan.

Suojelukohteeksi 1960-luvulla julistettua Monrepos-puistoa on vuosien varrella kunnostettu venäläis-suomalaisessa yhteistyössä. Puisto on ollut suosittu matkailukohde jo lähes 200 vuoden ajan.

Näyttelyn ovat koonneet Park Monrepon tutkijat Julia Moshnik, Mikhail Efimov ja Valentin Bolgov sekä valokuvaaja Sergey Kiselev.

Lahden historiallinen museo 7.6.-3.7.2016
Lahden Kartano, Lahdenkatu 4

Tervetuloa!Lisätietoa näyttelystä:

Ilkka Kuhanen
Museoamanuenssi
Lahden historiallinen museo
Lahden kartano, Lahdenkatu 4
PL 113
15111 Lahti
+358 44 416 4624
ilkka.kuhanen at lahti.fi<mailto:ilkka.kuhanen at lahti.fi>
www.lahdenmuseot.fi<http://www.lahdenmuseot.fi/>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta