[Nayttelyposti] Tiedote: Suomen Ilmailumuseossa ennätysvilkas kesä

Pia Illikainen pia.illikainen at suomenilmailumuseo.fi
To 10.Syys. 16:21:43 EEST 2015


Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 10.9.2015


Suomen Ilmailumuseossa ennätysvilkas kesä


Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla saavutettiin heinäkuussa museon historian kuukausitason kävijäennätys. Heinäkuun aikana museossa vieraili hieman yli 5 tuhatta kävijää. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna asiakasmäärä oli kaksinkertainen. Kasvua näkyi selvästi myös kesä- ja elokuun kävijämäärissä.

Erityisesti lapsiperheet ja pääkaupunkiseudulla vierailleet matkailijat tutustuivat innokkaasti kesäkautena Ilmailumuseoon ja museon palveluihin. Uusi lentoasemalle liikennöivä Kehärata avattiin heinäkuun alussa. Ilmailumuseon sijainti aivan Aviapoliksen aseman vieressä lisäsi museon saavutettavuutta entisestään. Suomen Ilmailumuseo näkyi heinä-elokuussa myös Vantaan asuntomessuilla Kivistössä. Suomen Ilmailumuseon osastolla DC-3 "Lokki" (OH-LCD) lentokonetta kävi ihailemassa reilusti yli satatuhatta messuvierasta.

Yleisesti ottaen kulunut vuosi ennustaa museon vuoden kokonaiskävijämäärän kasvavan selkeästi aiempiin vuosiin verrattuna. Tammi-elokuun välillä museossa on vieraillut yli neljänneksen enemmän ihmisiä kuin vastaavana aikana vuonna 2014. Vuonna 2014 Ilmailumuseossa vieraili 31 945 kävijää koko vuoden aikana.Museon nousujohteista kävijämäärien kehitystä on uutisoitu tänä vuonna aiemmin Yle Uutiset -verkkosivuilla 13.7.2015: http://yle.fi/uutiset/ilmailumuseon_suosio_lahti_lentoon/8152563

Aiheesta verkkosivuillamme: http://ilmailumuseo.fi/kavijaennatys/


Lisätietoja:
Pia Illikainen, asiakaspalvelupäällikkö, Suomen Ilmailumuseo
p. 044 239 5030, pia.illikainen at suomenilmailumuseo.fi<mailto:pia.illikainen at suomenilmailumuseo.fi>


Suomen Ilmailumuseo ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo on aktiivinen ja elämyksellinen kansainvälisen tason museokohde. Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo ja Trafiikki-museo. Ilmailumuseota ylläpitää Suomen Ilmailumuseosäätiö.
LÄHDE LENTOON!


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta