[Nayttelyposti] Värikerros – teoksia Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelmasta | 11.9.2015–24.4.2016 Aboa Vetus & Ars Nova

Raila Tapio raila.tapio at aboavetusarsnova.fi
To 10.Syys. 13:49:23 EEST 2015


Värikerros – teoksia Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelmasta
11.9.2015–24.4.2016 Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Novan udessa kokoelmanäyttelyssä viehätytään väreistä

Sukella syvään siniseen, aisti keltaisen lämpö, kiihdytä sydämenlyöntejä punaisen keskellä ja rauhoitu viilentävän vihreän äärellä. Värikerros-näyttelyssä tarkastellaan sävyjen loputon kirjoa, väririnnastuksia ja kannustetaan aistimaan värejä.

Värit ovat askarruttaneet ihmistä aina. Tunnemme monia sopimuksenvaraisia merkityksiä väreille. Niihin on ladattu merkityksiä ja niitä on arvostettu ja arvotettu. Väriä on aikojen saatossa lähestytty lukemattomista eri suunnista fysiikan, psykologian, filosofian ja taidehistorian kautta. Värikerros-näyttelyssä esitellään värien materiaalista puolta: pigmenttejä, sideaineita ja erilaisia maalaustekniikoita.

Näyttelyssä on esillä teoksia 29 taiteilijalta. Suuri osa on maalauksia, mutta mukaan mahtuu myös veistoksia ja taidegrafiikkaa. Teoksia nähdään muun muassa Josef Albersilta, David Hockneylta, Kauko Lehtiseltä, Markus Lüpertzilta, Lars-Gunnar Nordströmilta, Pablo Picassolta, Marjatta Tapiolalta ja Rafael Wardilta.

Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelman vanhimmat teokset ovat 1800-luvun loppupuolelta. Sen pääpaino on 1950-luvun jälkeisellä ajalla ja nykypäivässä. Taidekokoelmassa on yli 600 teosta ja sitä esitellään säännöllisesti.

--

Raila Tapio
Tiedottaja-amanuenssi (ma.)
p. 0207 181 639, 040 576 3839
raila.tapio at aboavetusarsnova.fi<mailto:raila.tapio at aboavetusarsnova.fi>
twitter: @AVANmuseo | @railatapio


Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4–6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>
www.facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>
https://twitter.com/AVANmuseo

[http://www.aboavetusarsnova.fi/files/AVAN_20V.png]Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta