[Nayttelyposti] PUUTARHAT TILAN JA TUNNELMAN TAITEENA ARKKITEHTUURIMUSEOSSA / PORRASKIVELTÄ PUIDEN SIIMEKSEEN 27.5.­23.8.2015

Ilona Hildén ilona.hilden at mfa.fi
Ke 27.toukokuu. 10:34:09 EEST 2015


TERVETULOA NÄYTTELYYN!


PORRASKIVELTÄ PUIDEN SIIMEKSEEN
Suomalaisen puutarhataiteen ja arkkitehtuurin dialogeja
Kesänäyttely Arkkitehtuurimuseossa ja museon pihalla 27.5.–23.8.2015


Puutarhat tilan ja tunnelman taiteena valloittavat Arkkitehtuurimuseon kesän ajaksi.

Museon kesänäyttely tarkastelee puutarhataiteen ja arkkitehtuurin välistä suhdetta kolmen vuosisadan (1700–2000) ajalta.

Aikojen kuluessa puutarhojen arvostus ja merkitys on vaihdellut yhteiskunnallisen ja historiallisen tilanteen mukaan. Uutta rakennettaessa tai vanhaa täydennettäessä maisema-arkkitehdit ja arkkitehdit ovat pohtineet rakennettua miljöötä kokonaisuutena. Näyttely tarjoaa temaattisesti jaotellun katsauksen siitä, miten suomalaisia puutarhoja eri mittakaavoissa on suunniteltu, ja minkälaiset olot niiden suunnitteluun ovat vaikuttaneet. Lisäksi museon pienessä salissa esitellään kymmenen suomalaista maisema- ja puutarhasuunnittelijaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FL Elina Standertskjöld ja tutkija, FM Julia Donner. Näyttelysuunnittelusta on vastannut arkkitehti Hannele Grönlund.  Metropolian ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat toteuttaneet näyttelyssä esillä olevan Monrepos-multimediateoksen.


Arkkitehtuurimuseon kaupunkipuutarhan Säie-paviljongissa mm. aamujoogaa, konsertteja ja lounaita

Näyttely laajenee myös Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon pihalle, missä arkkitehti Hannele Grönlundin suunnittelema kaupunkipuutarha houkuttelee viihtymään. Aalto-yliopiston puustudion opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama kokeellinen puupaviljonki elää yleisöluentojen, lounaiden, joogan, musiikin ja muun eri taiteenaloja yhdistävän ohjelman kautta.

Tutustu kesän monalaiseen ohjelmaan: www.mfa.fi/tapahtumat<http://www.mfa.fi/tapahtumat>Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24
00130 Helsinki

Avoinna
ti–su 11–18
ke 11–20

Pääsymaksut
Aikuiset 8 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 4 €
Alle 18-vuotiaat ja sotaveteraanit ilmaiseksi
Yhteislippu Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon 12 €


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta