[Nayttelyposti] ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL / Porin taidemuseo 07.04. – 24.05.2015

Venäläinen Anni anni.venalainen at pori.fi
Pe 27.Maalis. 11:12:35 EET 2015


[X]

ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL  /  EAST ASIAN VIDEO FRAMES: SEOUL
07.04. – 24.05.2015

[X]

Kuraattori: Minna Valjakka

Kolmas sijaintimme: Soul. Tammikuussa 2013 alkanut kolmivuotinen videoprojekti on saapunut viimeiseen kohteeseensa tutkimusmatkallaan Itä-Aasian nykytaiteen parissa. Korealainen nykytaide jää usein naapurimaidensa Kiinan ja Japanin varjoon, vaikka se on kehittänyt oman taiteellisen ilmaisunsa ja traditionsa. Tänä vuonna esitettävien viiden videotaideteoksen ja dokumentin tarkoituksena on esitellä Soulin nykytaiteen kentän johtavia taiteilijoita ja heidän viimeaikaisia teoksiaan.

Okin Collective on taiteilijaryhmä, jonka nimi pohjautuu Okin-Dong kaupunginosaan Jongno-Gussa. Alue oli määrätty asteittain purettavaksi ja uudelleen rakennettavaksi. Yhteisöä kohdannut muutos inspiroi taiteilijoita luomaan ensimmäisen yhteisen projektinsa kyseisissä rakennuksissa vuonna 2009. Perustamisestaan lähtien, Okin Collective on aktiivisesti tutkinut alati muuttuvaa kaupunkitilaa taiteellisten interventioiden ja yhteisötaiteen kautta toimiakseen taiteen ja arkipäivän rajapinnassa. Ryhmää kiinnostavat, keskeiset teemat, ulottuvat yksilön selviytymisestä aina globaalin kapitalismin vaikutuksiin yli rajojen. Vuonna 2010, Okin Collective perusti myös oman, itsenäisen Okin Internet Radio [STUDIO+82] nettiradion (http://okin.cc/radio/index.html) tuodakseen läheisten yhteisöjen ääniä vielä paremmin esille.

Ryhmä on aktiivisesti järjestänyt ja ottanut osaa moniin projekteihin, performansseihin ja näyttelyihin, sekä koti- että ulkomailla. Esimerkkinä voidaan mainita Okin OPEN SITE, Okin asuntoyhteisössä, Soulissa (2010), Life, No Peace, Only Adventure, Busan National Museum of Art, Busanissa (2011), Open Hangar, Espanjassa (2012), Truth is Concrete, Itävallassa (2012), Acts of Voicing Total Museum, Soulissa (2013), no mountain high enough, Audio Visual Pavilion, Soulissa (2014), 10th Gwangju Biennale, Gwangjussa (2014) ja Artefact Festival 15, Belgiassa (2015).

Operation-For Something Black and Hot (2012) on yksikanavainen videotaideteos. Se pohjautuu performanssiin, jonka ryhmä alunperin esitti 19 Performance Relay performanssifestivaalilla, Soulissa 2011. Myöhemmin, Okin Collective teki tämän videoversion, jota on esitetty jo muun muassa Espanjassa, Itävallassa, Belgiassa ja Malesiassa. Esiintyvät taiteilijat ovat: Kiyoung Kim, Doyoung Kim and Donghee Park. Teoksen lähestymistapa perustuu fyysisiin liikkeisiin jotka tietyssä määrin muistuttavat aasialaisissa kamppailutaidoissa käytettyjä harjoitteita, mutta omaperäisen lähestymistapansa kautta, Okin Collective käyttää niitä paljastamaan korealaisten nykyelämässä vaikuttavia ristiriitoja ja epävarmuutta.


Yhteistyössä: Okin Collective (http://okin.cc/)

[X]

Lisätietoa:
Porin Taidemuseo, näyttelyamanuenssi Anni Venäläinen puh. 044 701 7601 anni.venalainen at pori.fi
Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02 621 1080 www.poriartmuseum.fi
Kuraattori, FT Minna Valjakka minna.valjakka at helsinki.fi


________________________________

Anni Venäläinen

näyttelyamanuenssi /exhibition curator

044 701 7601

Porin taidemuseo

Eteläranta 28100 Pori

http://www.poriartmuseum.fi/




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta