[Nayttelyposti] ANE HJORT GUTTU: THIS PLACE IS EVERY PLACE/ Porin taidemuseo 07.04. – 24.05.2015

Venäläinen Anni anni.venalainen at pori.fi
Pe 27.Maalis. 11:47:31 EET 2015


Porin taidemuseo
ANE HJORT GUTTU: THIS PLACE IS EVERY PLACE
07.04. – 24.05.2015 RappuThis Place is Every Place (HD video 17 min) on kahden naisen välinen vuoropuhelu, joka sijoittuu Tukholman esikaupunkiin Tenstaan. Keskustelun taustalla on arabikevät, ja elokuvassa viitataan yhteyteen kolmen viime vuoden maailmanlaajuisten protestiliikkeiden ja Ruotsin esikaupungeissa nähtyjen mellakoiden välillä. Yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten kriisien keskinäistä suhdetta tutkiessaan teos samalla viittaa siihen, miten olemme menettäneet uskomme vaihtoehtoisen yhteiskuntajärjestyksen mahdollisuuteen.

Rappuun on vapaa pääsy.


This Place is Every Place -videon on tuottanut Tenstan taidehalli (Tukholma).

Video on esitetty vuoden 2015 Rotterdamin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Videoteoksen ensiesitys Suomessa on Porin taidemuseossa.


This Place is Every Place (Dette er alle steder)
HD video, 17 min, 2014.

Näyttelijät: Damla Kilickiran/Gülay Kilickiran
Ohjaaja/tuottaja/käsikirjoitus: Ane Hjort Guttu
Kuvaus: Cecilie Semec SNF
Editointi: Karen Gravås
Äänieditointi: Sigrun Merete Mongstad
Musiikki: Ebba Grön/Samling
Tuotantotuki: Norsk Filminstitutt, Tensta konsthall, Fritt Ord, Bildende Kunstneres Vederlagsfond, Akershus kunstsenter, Office for Contemporary Art Norway, Nordic Culture Point.


Ane Hjort Guttu (s. 1971) on taiteilija, elokuvantekijä ja kirjoittaja, joka asuu Oslossa. Guttu on viime vuosina käsitellyt pohjoismaisen hyvinvointivaltion rappiota ja yhteiskunnallisten muutosten vaikutusta vallan ja vapauden kysymyksiin. Taiteellisen ilmaisun välineinä toimii pääasiassa elokuva, mutta myös videoinstallaatio, valokuva, kuvanveisto ja taidegrafiikka. Hän kirjoittaa lisäksi analyyttisia esseitä ja runollisia tekstejä. Monet hänen projekteistaan tutkivat taiteen ja arkkitehtuurin historiaa. Guttun elokuvat kattavat laajan skaalan fikitiivisestä tarinankerronnasta klassiseen dokumenttielokuvaan. Tämän tyyppinen laaja-alaisuus on kuvaavaa Ane Hjort Guttun taiteelliselle tuotannolle. Guttulle taiteellinen työ - taiteilijan rooli ja taiteen potentiaali - on jatkuvasti ambivalentissa asemassa: tutkimuskohteena, mutta samalla se on uskollinen ajatukselle taiteen yhteiskunnallisesta tehtävästä kriittisen ajattelun välineenä.


Uusimmat projektit ja näyttelyt: Urbanisme Unitaire, Le Quartier, Centre dŽArt Contemporain de Quimper, Ranska 2014; Play Time, Les Ateliers de Rennes, Ranska, 2014; Tenstan taidehalli, Ruotsi, 2014; Sydneyn biennaali, Australia, 2014.


Tulevia projekteja: Wienin biennaali, Itävalta 2015; Festival -näyttely, Bergenin taidehalli,  Norja 2015; Europe - The Future of History, Kunsthaus Zürich, Sveitsi 2015.

http://www.anehjortguttu.net

Lisätietoja:

Anni Venäläinen, näyttelyamanuenssi, 044 701 7601, anni.venalainen at pori.fi

Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02 621 1080 www.poriartmuseum.fi________________________________

Anni Venäläinen

näyttelyamanuenssi /exhibition curator

044 701 7601

Porin taidemuseo

Eteläranta 28100 Pori

http://www.poriartmuseum.fi/
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta