[Nayttelyposti] Alikartano avaa ovensa viimeistä kertaa ennen peruskorjausta

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Ma 8.Kesä. 14:08:52 EEST 2015


Alikartano avaa ovensa viimeistä kertaa ennen peruskorjausta

Alikartano avasi jälleen ovensa 3.6. Kevään aikana kartanon rakennukset ovat saaneet pintaansa uuden punamultakerroksen. Elokuun lopussa kartanossa alkaa laaja konservointityö, jonka vuoksi museo tulee olemaan suljettuna kahden vuoden ajan.

Alikartanon tämän kesän restaurointi- ja konservointityöt alkoivat jo keväällä kartanon ylipytingin, alipytingin ja aitan punamultauksella. Myös luontopolulle on rakennettu uusia siltoja retkeilijöiden kulkua helpottamaan.

Työt jatkuvat kesän aikana päärakennuksen salin katon sekä lehterin konservointiin liittyvillä tutkimuksilla. Varsinainen konservointityö tehdään kesinä 2016 ja 2017, jolloin kartano on suljettu yleisöltä. Kesällä 2017 kunnostetaan myös päärakennuksen ulkokattoa ja alipytingin kahvilaa.

Museon kahvila Hedda Noora tarjoaa tänä kesänä myös taide-elämyksiä, kun Pornaisten kuvataiteilijoiden näyttely valtaa kahvilan tilat. Näyttely avautuu yleisölle 11.6. ja siihen voi tutustua koko kesän ajan.

Alikartano on tutkimusmatkailijoistaan ja tiedemiehistään tunnetun Nordenskiöld-suvun koti, joka sijaitsee Mäntsälässä, varttitunnin matkan päässä Lahden moottoritieltä. Museon perusnäyttelyssä esitellään monipuolisesti suvun tiedemiesten saavutuksia, mutta kartano on myös arkkitehtonisesti harvinainen kokonaisuus. Sen helmi on päärakennuksen kaksikerroksinen sali lehtereineen.

Median edustajilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Alikartanoon sopimalla tutustumiskierroksesta museon henkilökunnan kanssa. Ilmoittautumiset etukäteen puh. 0295 33 6961.

Lisätietoja:
intendentti Marja Pelanne, Kansallismuseo, puh. 040 128 6343, marja.pelanne at nba.fi

Alikartano
Nummistentie 48, 04660 Numminen (Mäntsälä)
puh. 0295 33 6961, alikartano at kansallismuseo.fi
Museo on avoinna 3.6.-30.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Yleisölle on tarjolla opastuksia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 15 suomeksi sekä klo 14 ruotsiksi.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta