[Nayttelyposti] Yleisön hurmanneen Sateenkaaren alla -näyttelyn viimeiset viikot ovat käynnissä

Kauppinen Laura laura.kauppinen at kerava.fi
Ma 1.Kesä. 13:52:27 EEST 2015


Yleisön hurmanneen Sateenkaaren alla -näyttelyn viimeiset viikot ovat käynnissä
Näyttely päättyy sunnuntaina 14.6.

Kuvataiteilija Kaarina Kaikkosen kuratoiman Sateenkaaren alla -näyttelyn viimeiset viikot alkavat. Kaarina Kaikkosen sekä yhdeksän kuopiolaistaustaisen maalarin teoksista koottu näyttely juhlii maalausta ja väriä Taide- ja museokeskus Sinkassa Keravalla. Yleisön hurmanneessa näyttelyssä on tunnelmia räiskeestä hiljaiseen herkkyyteen, aiheita maisemasta värien vaikutuksiin.

Osa teoksista on ottanut Sinkan tilan omakseen, ja nyt ainutkertaiset, tilaan tehdyt teokset, ovat nähtävissä enää alle kaksi viikkoa. Sinkan monimuotoista museotilaa on hyödyntänyt Sami Korkiakoski, jonka viivanhimoa kuvaava teos avautuu katsottavaksi kahdesta kerroksesta. Viivaa hillitymmin käyttänyt Jaakko Rönkkö pakottaa kaksiulotteisen viivan kolmiulotteiseksi. Arto Väisäsen käsistä piirustus nousee korkeuksiin menettämättä viivan tai paperin herkkyyttä. Väisäsen tavoin, myös kuraattori Kaarina Kaikkosen teos rakentuu pienistä eleistä suuria tunteita koskettavaksi.

Näyttely tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille museokävijöille. Jokainen taiteilija käsittelee yhtä väriä, joten Sateenkaaren alla voi kulkea matkan värien kirjon läpi. Väriä voi tutkia myös kellarikerrokseen rakennetussa valohuoneessa, jossa voi leikkiä valolla, värillä ja varjolla.

Sateenkaaren alla -näyttelyssä vietetään kuukauden ensimmäistä sunnuntaita 7.6., joka on ilmaissunnuntai. Lisäksi Keravan päivänä 14.6. vietetään tapahtumallista näyttelyn päätöspäivää. Tapahtumien lisätiedot löytyvät Sinkan verkkosivuilta www.sinkka.fi<http://www.sinkka.fi>

Keravan taidemuseo, Taide- ja museokeskus Sinkka, Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava
Info: sinkka(a)kerava.fi / 040 318 4300
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta