[Nayttelyposti] Hopea hohtaa jälleen Anne Pohtamon pokaalissa

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Ma 27.Huhti. 10:45:41 EEST 2015


Hopea hohtaa jälleen Anne Pohtamon pokaalissa

Anne Pohtamo valittiin Miss Suomeksi helmikuussa 1975, ja saman vuoden heinäkuussa hänet kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n videolta voit katsoa, kuinka Kansallismuseon konservaattori saa Pohtamon 40 vuotta vanhan Miss Suomi -pokaalin kiiltämään.

Menneet vuodet näkyivät Anne Pohtamon Miss Suomi -pokaalissa. Hopeinen pinta oli tummunut niin, että koukeroiset kirjaimet ja vuosiluku vain vaivoin näkyivät pokaalin pinnalta. Suomen kansallismuseon konservaattori Pia Klaavun taitavissa käsissä pokaali sai takaisin entisen loistonsa.

Pohtamon Miss Suomi -pokaalia ja Miss Universum -pokaalia voi käydä katsomassa "Miss Universum 1975" -näyttelyssä Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä Helsingissä. Näyttely avataan 8. toukokuuta ja kestää joulukuun loppuun. Esillä on Pohtamon pukuja pääasiassa hänen Miss Universum -kilpailupuvustostaan. Samana kesänä, kun Pohtamo valittiin maailman kauneimmaksi, presidentti Urho Kekkonen avasi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin Helsingissä. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n kokoelmista on Pohtamon kuvien lisäksi valittu Etyk-kuvia Tamminiemen näyttelyyn.

Kauneutta Suomesta - missikuvia Museoviraston kirjaston aulassa
Suomalaista naiskauneutta voi tulla ihailemaan myös Museoviraston kirjaston aulaan Helsingin Alppilaan, Sturenkatu 2a:han. Esillä on 8. toukokuuta lähtien Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n missikuvia vuosien varrelta. Museoviraston kirjasto on avoinna ti-pe 10-16, to 10-18, heinäkuussa suljettu.

Video: Konservaattori Pia Klaavu näyttää, kuinka Pohtamon pokaalin saa hohtamaan
http://joka.nba.fi/fi/ajankohtaista/miss-universum-1975-nayttely-tamminiemessa#2

Lisätietoja Miss Universum -näyttelystä:
näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, p. 040 128 6362, aino-maija.kaila at nba.fi

Lisätietoja Journalistinen kuva-arkisto JOKAsta:
amanuenssi Joanna Maltzeff, p. 040 128 6105, joanna.maltzeff at nba.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta