[Nayttelyposti] Arja Karhumaan näyttely Epägenesis (alfa ja beeta) Galleria Kulmassa Taidetehtaalla Porvoossa 5-28.9.

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Pe 5.Syys. 18:25:16 EEST 2014


Arja Karhumaan näyttely Epägenesis (alfa ja beeta) Galleria Kulmassa Taidetehtaalla Porvoossa 5-28.9.Näyttely, joka luetaan. Sanalaboratorio, joka tekee katsomisesta lukemista ja toisinpäin. Beetavaiheessa oleva kielikoe.
Kokeen alfaversio koostuu kymmenestä lainatusta tekstistä. Sen äärellä paljastuu, mitä katse lukee tekstistä jo ennen kuin ehtii yhteenkään sanaan.
Beetaversiossa samat kymmenen tekstiä on hajotettu sanaluetteloksi, suljetuksi järjestelmäksi. Tätä on sitten eri menetelmin louhittu ja vuoleskeltu, jäänteistä kaiverrettu kielellisiä katsomiskokeita.


Epägenesis ihmettelee kielen aineellisuutta ja sen alkuperää. On ehkä mahdotonta jäljittää, miten eri tekstien tunnistettavat asut syntyivät, ja kuinka meihin koodautui automaattinen kyky tunnistaa niitä. On ehkä mahdotonta sanoa, onko mitään uutta tullut kirjoitetuksi, jos jokainen sana on lainattu. Onko tekstit luotu, löydetty, keksitty vai varastettu? Onko tämä runoutta vai polttopuuta?

Arja Karhumaa on graafinen suunnittelija, joka kirjoittaa, tutkii ja opettaa. Näyttely luonnostelee tekeillä olevaa taiteellista väitöskirjaa, joka käsittelee kirjoittamisen ja muotoilun, lukemisen ja katsomisen yhtymäkohtia.BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå

Puh./ Tel. 040 73 41 73

http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/180-nayttelyt

http://www.porvoo.fi/fi/palvelut/kulttuuri/nayttelyt_ja_kuvataide


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta