[Nayttelyposti] VALLOITTAJAT - erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ryhmänäyttely Porvoon Taidehallissa Taidetehtaalla 11.4.–4.5. 2014

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Ke 26.Maalis. 19:48:52 EET 2014


VALLOITTAJAT - erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ryhmänäyttely

Porvoon Taidehalli 11.4.–4.5.Rohkeat supersankarit, ihanat merenneidot, ihmeelliset eläimet, ja kaukomaiden maisemat valloittavat Porvoon Taidehallin huhtikuun ajaksi. Ryhmänäyttelyn taiteilijat hallitsevat sujuvasti taiteen tekniikoita grafiikasta kuvanveistoon ja performanssista maalaukseen.

Valloittajat kokoaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden huippuja eri puolilla Suomea toimivista taideyhteisöistä ja - organisaatioista, sekä tuo heidän teoksiaan galleriaan, jossa erityisryhmien taidetta ei aiemmin ole nähty. Näyttely tuo taiteilijat suomalaisen taiteen marginaalista suoraan nykytaiteen ja valtavirtataiteen rinnalle ja valtaavat oman paikkansa Itä-Uudenmaan taidekentältä.Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. värikkäillä maalauksillaan hurmaavat Laura Nykänen, Kirsi Mikkonen ja Pekka Turunen Kirsikodista Lieksasta ja Taidekeskus Kettukin Simo Huusko, Harri Blomberg ja Anna Vesala Hämeenlinnasta. Laajasti eri tekniikoita hyödyntävät Paul Gustafsson, Antero Laine, Raija Raitio ja Antti Savolainen Kaarisillan taide-ja toimintakeskuksesta Nastolasta, sekä Eveliina Narkilahti ja Toni Varis Järvenpään Seurakuntaopiston Aino&Oiva-taidelinjalta.Näyttelyn aikana järjestetään myös taidetyöpajoja, joita ohjaamassa ovat Kaarisillan taiteilijat yhdessä porvoolaisten taiteilijoiden kanssa. Kaksikielisiin työpajoihin osallistuu koululaisia ja erityistä tukea tarvitsevia taiteen harrastajia, ja työpajoissa valmistuneet teokset tulevat osaksi Valloittajat-näyttelyssä esillä olevaa yhteisveistosta. Osittain kierrätysmateriaaleista rakennetun veistoksen takana ovat Kaarisillan ja Järvenpään Seurakuntaopiston Aino&Oiva taidelinjan taiteilijat, sekä Porvoon kaupungin Artex-pajan nuoret.Näyttelyn ovat järjestäneet työryhmä Nelli Nio, Saara Piispa ja Maikku Huovila yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Avajaiset perjantaina 11.4. kello 10-12. Avajaisissa esiintyy Toni Varis performanssillaan "Patsasmies" Järvenpään Seurakuntaopistolta.Näyttely on saanut tukea Svenska Kulturfondenilta.

LIsätietoa: Nelli Nio, nelli at nellinio.com<mailto:nelli at nellinio.com>, 050-543 1265 ja Saara Piispa, piispa at saaramaria.com<mailto:piispa at saaramaria.com>, 040-524 6654
PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./tfn. 040 7309 273
taidehalli at porvoo.fi

Avoinna

ma-pe klo 11-19,
la-su klo 11-16


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta