[Nayttelyposti] AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä -näyttely esille pysyvästi Rovaniemen kaupungintalolle

Alariesto Tuija ROVANIEMEN KAUPUNKI Tuija.Alariesto at rovaniemi.fi
Ke 26.Maalis. 13:33:58 EET 2014


AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungintalolle pystytettiin pysyväksi AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä –näyttely. Näyttely esittelee maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon suunnittelutöiden tuotoksia Lapin pääkaupungissa. Aallon arkkitehtuuri on tunnettua, mutta aihe on ehtymätön ja jokainen aika luo siihen oman näkökulmansa.

Nyt esille tuleva kokonaisuus on muokattu aiemmasta Ajatonta -näyttelystä, joka oli esillä Lapin maakuntamuseossa, Rovaniemen ystävyyskaupunki Kasselissa (Saksa) sekä Alvar Aalto -museossa vuosina 2012–2014. Jo suunnitteluvaiheessa tavoitteena oli tehdä näyttely, joka tulisi Rovaniemen kaupungintalolle pysyvästi esittelemään niin turisteille kuin paikallisillekin Aallon arkkitehtuuria.

Aallon työ Rovaniemellä alkoi 1940-luvun asemakaavoituksesta, jonka tuloksena syntyi kuuluisa Poronsarviasemakaava. Seuraavina vuosikymmeninä rakennettiin Ahon liike- ja asuintalokokonaisuus kaupungin keskustaan sekä puutarhakaupunki-ihanteen mukaan suunniteltu Korkalorinteen asuinalue. Aallon monumentaaliarkkitehtuuria edustavat 1960−1980-luvuilla valmistuneet kirjasto, Lappia-talo ja kaupungintalo.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Lapin maakuntamuseon, tutkija Charlotte Malapraden ja Alvar Aalto -museon kanssa. Näyttelyä ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Lapin kulttuurirahasto. Pysyvästi esillä olevana näyttely tulee palvelemaan sekä matkailijoita että myös kaupungin asukkaita. Näyttely on avoinna kaupungintalon avoinnaoloaikaan arkisin klo 8-16.


*********************************************
Tuija Alariesto
Näyttelyamanuenssi  / Exhibition Curator
Lapin maakuntamuseo / The Regional Museum of Lapland
Arktikum Pohjoisranta 4 FI-96200 Rovaniemi

puh./tel. +358 40 734 1060
email: tuija.alariesto at rovaniemi.fi

Lapin maakuntamuseo<https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Kulttuuripalvelut/Museot/Lapin-maakuntamuseo>

Lapin maakuntamuseo on myös facebookissa!
https://www.facebook.com/lapinmaakuntamuseo
*********************************************Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta