[Nayttelyposti] CHI MODU: UNCATEGORIZED 13.06.–14.09.2014 Porin taidemuseon halli

Hovi-Assad Pia pia.hovi-assad at pori.fi
Ti 10.Kesä. 10:30:45 EEST 2014


PORIN TAIDEMUSOE

CHI MODU: UNCATEGORIZED  13.06.–14.09.2014 Halli

Yleisölle avoin taiteilijapuheenvuoro    perjantaina 13.06.2014 kello 12.00
Näyttelyn avajaiset  perjantaina 13.06.2014 kello 18.00
Näyttelyn avajaisissa esiintyy Paleface.

Amerikkalainen valokuvaaja Chi Modu on toiminut hiphop-kulttuurin johtavan julkaisun The Sourcen kuvatoimittajana. Chi Modu on ottanut lehteen 1990-luvulla yli 30 kansikuvaa. Hän tutustui hiphop-liikkeen keskeisiin hahmoihin mm. Tupac Shakuriin, Snoop Doggiin, Notorious B.I.G.:iin, Mary J. Bligeen ja L L Cool J:hin, jotka eivät tällöin vielä olleet kuuluisia. Chi Modun ainutlaatuisia valokuvia ovat käyttäneet mm. Sony, Paramount, Viacom, The New York Times ja The London Times. Chi tallensi kuviinsa nykyisin jo maailmanlaajuiseksi kehittyneen hiphop-liikkeen tärkeintä aikaa, mutta esitti kohteensa todellisina ihmisinä, ei ainoastaan yksiulotteisina julkkiksina. Chi Modun muotokuva Tupac Shakurista, joka julkaistiin Rolling Stone -lehden eeppisessä kirjassa “The ‘90s: The Inside Stories from the Decade That Rocked”, on muodostunut oman aikamme ikoniksi.

Chi Modun Uncategorized-projekti käynnistyi New York Cityssä elokuussa 2013. Projektin ydinajatus on jalkauttaa taide kaduille, ihmisten keskuuteen: ”Taking the Art to the People”. Jalkauttaminen tapahtuu hyödyntämällä kadunvarsimainoksia. Valitsemalla projektin nimeksi Uncategorized (luokittelematon), Chi vastustaa ihmisten luonnehtimista ja luokittelua stereotyyppien perusteella.

Näyttely sisältää vaikuttavan katsauksen Chi Modun hiphop-valokuvakokoelmaan, ja mukana on ennen julkaisematonta materiaalia mm. Snoop Doggista. Lisäksi nähdään kuvia Chin lukuisilta matkoilta eri puolilta maailmaa. Chi haluaa valokuvillaan kiinnittää huomion ihmisten perimmäiseen samankaltaisuuteen. Hän toivoo, että osaisimme luopua erimielisyyksistä ja elää keskenämme rauhassa maailmassa, jossa ei ole konflikteja. Tätä aihepiiriä laajentaen Chi on toteuttanut kuvasarjan, jossa hän tutkii muslimien ja ei-muslimien maailmaa osoittaakseen, että niissä on paljon enemmän yhteisiä piirteitä kuin nykyisin vallalla olevat käsitykset antaisivat ymmärtää.

Uncategorized-näyttely on Chi Modun ensimmäinen laaja yksityisnäyttely Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella. Näyttelyssä on valokuvien lisäksi esillä hiphop-aikajana, jota varten on toteutettu Palefacen haastattelu kesäkuussa 2014. Näyttelykävijät voivat ladata ja jakaa omia kuviaan Chi Modun perustamaan sosiaaliseen valokuvaportaaliin ephotos. Chi Modu suunnittelema Uncategorized-tuotesarja on myytävänä Porin taidemuseon museokaupassa.

Chi Modu
Nigeriassa syntynyt Chi varttui New Jerseyssä. Jo nuorena hänen oli päätettävä, palatako vanhempien kanssa Nigeriaan vai jäädäkö Yhdysvaltoihin sisäoppilaitokseen. Chi valitsi sisäoppilaitoksen ja päätyi maineikkaaseen Lawrencevillen kouluun. Kun vanhemmat olivat toisella puolella maailmaa, Chistä kasvoi hyvin itsenäinen ihminen, mikä myös näkyy hänen teoksissaan. Chillä on B.Sc.-tutkinto ympäristö- ja liiketaloudessa Rutgersin yliopistosta. Hän on valmistunut New Yorkin International Center of Photographystä.


Lisätietoja:
Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02-621 1080
näyttelyamanuenssi Pia Hovi-Assad puh. 044-7011089 pia.hovi-assad at pori.fi
www.poriartmuseum.fi
www.chimodu.com  www.uncategorized.com  www.ephotos.com


Ystävällisin terveisin / Best Regards,Pia Hovi-Assad
näyttelyamanuenssi / exhibition curator
puh/tel +358-(0)44-701 1089Porin taidemuseo / Pori Art Museum
Eteläranta
28100 Pori
Finland

www.poriartmuseum.fi<http://www.poriartmuseum.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta