[Nayttelyposti] PEACE, LOVE & MY IPAD 07.02.–25.05.2014 Porin taidemuseossa

Hovi-Assad Pia pia.hovi-assad at pori.fi
To 23.Tammi. 08:26:26 EET 2014


PORIN TAIDEMUSEO


PEACE, LOVE & MY IPAD
07.02.–25.05.2014 MEDIApiste, Aula

HAI ART (INTERNATIONAL PLATFORM FOR EXPERIMENTAL ARTS, HAILUOTO), JUHA VALKEAPÄÄ & KARI SIVONEN, TEEMU RÄSÄNEN

Peace, Love & My iPad -näyttely koostuu kokeellisista, interaktiivisista äänitaideteoksista ja ääni-installaatioista.

Tiedotustilaisuus medialle                torstaina 06.02.2014 kello 11.00
Taiteilijapuheenvuorot                   perjantaina 07.02.2014 kello 12.00
Näyttelyn avajaiset                      perjantaina 07.02.2014 kello 18.00

iPad Music Workshop                   torstaina 06.02.2014 kello 15-17.00

Työpaja on avoin kaikille musiikista ja teknologiasta kiinnostuneille aikuisille.
Ohjaus Antye Greie-Ripatti (Hai Art). Työpaja on englanninkielinen. Ennakkoilmoittautuminen.

Hai Art -kollektiivi toimii aktiivisesti Hailuodossa. Kollektiivi toteuttaa kokeellisia yhteisöllisiä taideprojekteja ja pyörittää kansainvälistä taiteilijaresidenssiä. Toiminnan keskiössä on kokeellinen taide, kuten uusi mediataide, äänitaide, ympäristö-, ekologinen ja yhteisötaide. Hai Art on käynnistänyt luodolla äänellisten iPad -sovellusten kehitysprojektin, jota toteutetaan yhteistyössä paikallisten koulujen kanssa. Residenssissä vuonna 2013 vieraillut taiteilija Juan Carlos Duarte Regino kehitti yhteistyössä Hai Artin ja koululaisten kanssa Hailuodon äänimaisemaan perustuvan ”Sound Map Hailuoto” -iPad sovelluksen. (http://www.haiart.net/read.php?id=6731848) Sovellusta käytetään lasten ja nuorten iPad-Orkesterissa, joka harjoittelee kokeellisessa mediataiteen laboratoriossa LAB:issa kyläyhteisön keskiössä. LAB:in App-kerhossa sävelletään musiikkia ja harjoitellaan tulevia esiintymisiä. iPad-orkesteri esiintyy Porin taidemuseon Museoiden yössä 17.05.2014. Peace, Love and my iPad -näyttelyssä on mahdollisuus kokeilla ”Sound Map Hailuoto” -sovellusta.

Ääni- ja esitystaiteilija Juha Valkeapää ja arkkitehti Kari Sivonen rakentavat näyttelyyn kolme ääni-installaatiota. Installaatiot tarjoavat museoon kolme kuulokulmaa; jokaiseen teokseen mennään sisään, jokaisessa kuunnellaan museorakennusta ja jokaisessa se kuulostaa erilaiselta. Kaikki kolme teosta muokkaavat ja käyttävät materiaalinaan museon akustiikkaa. Ne ovat tiloja tilassa. Aulaan sijoittuvassa teoksessa voi kuunnella museon ääniä Porin Puhelimen retro-puhelinkopissa. MEDIApisteeseen sijoittuvassa korvakäytävässä voi kokea miltä lähes äänetön tila tuntuu ja kuulostaa. MEDIApisteen valokuiluun sijoitetun teoksen äärellä voi makoilla divaanilla pilviä katsellen ja tilaa kuunnellen.

Taiteilija Teemu Räsänen tuo näyttelyyn OB-A 21 Neuro Modulator -aivomodulaatiolaitteen,
joka on suunniteltu yksilön mieleen ja ajatteluun kohdistuvien psykologisten vaikuttamiskeinojen käyttöä varten. Laite on modifioitu taidemuseokäyttöön soveltuvammaksi ja näyttelyä varten siihen on erikseen suunniteltu ja ladattu ”mieleenpainuva” taidemodulaatio. Laite ja siihen ladatut ohjelmat hyödyntävät kognitiiviseen psykologiaan, NLP:hen ja suggestioon liittyviä menetelmiä. Taidemodulaatiolaitteen käyttö vaatii museovirkailijan läsnäoloa. Modulaatio on maksullinen, ja sille on laadittu käyttäjäsuositukset.


Lisätietoja:

Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02-621 1080 /1081 www.poriartmuseum.fi


Ystävällisin terveisin / Best Regards,Pia Hovi-Assad
näyttelyamanuenssi / exhibition curator
puh/tel +358-(0)44-701 1089Porin taidemuseo / Pori Art Museum
Eteläranta
28100 Pori
Finland

www.poriartmuseum.fi<http://www.poriartmuseum.fi/>