[Nayttelyposti] Hyvinkäällä Villan joulutpahtuma

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ti 10.Joulu. 12:26:42 EET 2013


TIEDOTE 9.12.2013

Hyvinkäällä Villan Joulussa työpajoja, näyttelyitä ja nukketeatteriesitys

 

Villa Artussa ja Villan Voimalassa vietetään lauantaina 14.12. klo 10 - 16 perinteikästä Villan Joulua. Ohjelmassa on jouluisia työpajoja, kahvila jouluisine makuineen ja tuoksuineen sekä nukketeatteriesitys. 

 

Kiireettömässä joulutapahtumassa voi Villa Artun työpajoissa tehdä sätkynukkeja ja solmeiltuja rannekoruja ja avaimenperiä, valmistaa kynttilöitä muottiin valamalla sekä askarrella vanhoista joulukorteista uusia kortteja. Villan Voimalan työpajassa on mahdollisuus tutustua skräppäysaskartelun saloihin. Skräppäys on askartelua, jossa valokuvat, tarinat ja askartelumateriaalit yhdistyvät muistojen täyteisiksi albumeiksi, kenkälaatikoiksi tai joulukorteiksi. Työpajaan osallistujien toivotaan tuovan mukanaan jokin skräpättävän esineen, esimerkiksi konvehtirasian tai albumin. Mukaan voi ottaa myös muutaman valokuvan tai muistoesineen, joka teemoittaa skräppäystäsi. Lapset voivat osallistua työpajaan aikuisen seurassa. Työpajoihin voi osallistua klo 10 - 15 välillä ja niissä on 2 euron materiaalimaksu. Villan Voimalassa on myös satutuokioita ja kaupunginmuseon kirjojen poistomyynti. 

 

Villa Artun galleriassa on esillä Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun näyttely Ketjureaktio, jossa on esillä eri-ikäisten opetusryhmien syksyn aikana syntyneitä piirustuksia, valokuvia ja animaatioita. Käytävägallerian Talvilauluja-näyttelyssä ukrainalaisten ja kiinalaisten lasten piirustukset kertovat heidän joulunajan perinteistään. Villa Arttuun on myös juuri valmistunut kolme taiteilija Heli Vehkaperän taideteosta, tekstiiliteos Ilon soirot, kuvataidekoulun oppilaiden kanssa tehty Kesä talteen sekä Piirustuspaikka, johon kävijät voivat jättää oman jälkensä.

 

Tapahtuman ohjelmassa on myös nukketeatteriryhmä Hot Vasan esitys Ihmeellinen kone. Yli 3-vuotiaille tarkoitettu sopivasti jännittävä, absurdin huumorin siivittämä esitys sisältää karnevalistista ongelmanratkaisua, hullunkurisia hahmoja ja mukaansatempaavaa musiikkia. Tarinassa lähitulevaisuuden Pietarissa nuori tohtori parantaa robottiapurinsa kanssa potilaita ääniparannuskoneella, mutta kone alkaa hajota. Pystyisikö yleisö auttamaan? Noin 45 minuuttia kestävän esityksen jälkeen voi tutustua esityksen nukkeihin. Esitykset ovat Villa Artun auditoriossa klo 10.30 ja 14.00. Kumpaankin esitykseen on 40 paikkaa. Lipun hinta on 4 euroa. Lipunmyynti alkaa klo 10.00. (Ei ennakkovarauksia.)

 

Villa Artun aulassa on joulubuffet, jossa on myynnissä joulutorttuja, pipareita ja glögiä. 


Hyvinkään kaupunginmuseon, Lasten ja nuorten taidekeskuksen, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun, Taito-Uusimaan käsityökoulu Helmin ja Hyvinkään Karjala-seuran järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarkempia tietoja on osoitteessa www.artcentre.fi <http://www.artcentre.fi> .  

 

Tapahtumapaikan osoite:  Villatehdas, O-talo, Kankurinkatu 4-6, 00580 Hyvinkää

 

Lisätietoja: tuottaja Päivi Venäläinen paivi.venalainen at artcentre.fi <mailto:paivi.venalainen at artcentre.fi>  p. 0400 955 353

 

 

 

Sari Mustajärvi
vs. intendentti

Hyvinkään kaupunginmuseo

Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, 05800 HYVINKÄÄ
PL 86, 05801 HYVINKÄÄ
p. 040 7095578
sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi <mailto:sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi> 

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo <http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo> 

Kokoelmamme netissä  www.muistaja.fi <http://www.muistaja.fi/> 

 



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta