[Nayttelyposti] Kalliossa kädenjälki - upea kalliotaidenäyttely Kierikissä lokakuun loppuun

Leena Lehtinen lklehtinen at hotmail.com
Pe 17.Elo. 12:53:30 EEST 2012Kalliossa kädenjälki – upea kalliotaidenäyttely Kierikissä lokakuun loppuun Yli-Iin Kierikkikeskuksen  seinät  täyttää aina 31.10.2012 saakka valokuvaaja Ismo Luukkosen ”Kalliossa kädenjälki”-valokuvanäyttely. Kalliossa kädenjälki –näyttelyssä on kuvia 50 kalliomaalauspaikalta, sekä itse maalauksista että niiden ympäristöstä. Näyttely antaa hyvän yleiskatsauksen Suomen kalliomaalausten kuva-aiheisiin, merkittävimpiin kohteisiin ja niiden maisemasijaintiin. 

 

Valokuvissa maalausten punaista väriä on korostettu, jotta ajan haalistamat kuviot erottuisivat paremmin. Näyttelyn lähes sadasta kuvasta kaikkiaan 79 mahtui Kierikin seinille ja sen lisäksi kokoustilassa pyörii kuvasarja maalauksista. 

Ismo Luukkonen on mittavan meriitin omaava valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja joka on keskittynyt kalliotaiteen kuvaamiseen vuodesta 1994 lähtien.  Tätä työtä hän on tehnyt mm. Museovirastolle dokumentoiden  v. 2000-2005 Suomen kalliomaalaukset isossa EU-projektissa. Ismo Luukkosen ansioluettelo ja kuvamateriaalia, mm. kuvat liki kaikista Suomen kalliomaaluksista,  löytyvät osoitteesta:  www.ismoluukkonen.net. 

Luukkosen työskentelyä kalliomaalauksilla ovat tukeneet Museovirasto, Suomen kulttuurirahasto ja Valtion valokuvataidetoimikunta. Näyttely on aiemmin ollut esillä Kansallismuseossa ja Hämeen linnassa. Kierikissä sen yhteydessä järjestetään Luukkosen luento lokakuun lopulla mistä tiedotetaan mm. www.kierikki.fi – sivuilla. Terveisin – Sincerely 

------------------------

Leena Lehtinen

Kierikkikeskus - Kierikki Stone Age Centre 

johtaja - director 

Tel: +358-8- 558 58219  

Fax: +358-8 - 8170 494

www.kierikki.fi

----------------------- 		 	   		  


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta