[Nayttelyposti] TIEDOTE: Uudistunut Hotelli- ja ravintolamuseo tuo esille suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä alan ammattilaisia

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Pe 17.Elo. 13:50:49 EEST 2012


Uudistunut Hotelli- ja ravintolamuseo tuo esille suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä alan ammattilaisia
 
Hotelli- ja ravintolamuseossa avautuu 18. elokuuta uusi pysyvä näyttely Palveluksessanne! Moniaistisessa ja toiminnallisessa näyttelyssä voi tutustua suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin ja sen kehitykseen, tehdä matkan majoittumisen ja matkailun historiaan, tutustua työntekijöiden arkeen ja asettua asiakkaan rooliin eri vuosikymmeninä. 
 
Onnistuneen hotelli- tai ravintolavierailun takana on aina joukko ammattilaisia. Palveluksessanne! -näyttelyssä nostetaan esille työntekijöiden arkea, olipa työpisteenä sitten ravintolan sisäänkäynti, hotellin vastaanotto, keittiö, sali tai baari. Näyttelyn kohokohtia ovat legendaarisen ravintola Ala-Kämpin aamiaiskattaus ja kuvitteellisen hotelli Belle Époquen pienoismalli, jotka tutustuttavat 1900-luvun alun loistoon. Olympiavuonna 1952 avatun Hotelli Vaakunan sviitti on oman aikansa klassikko. Englantilaistyylinen Big Ben -baari Lahdesta puolestaan tuo näyttelyyn tuulahduksen 1970-luvulta. Ravintola-asiakkaan roolia voi näyttelyssä kokeilla pujahtamalla 1930-luvun alkoholimyymälään tai kokeilemalla 1960-luvun ravintolailtapeliä. Yleisön joukosta voi nousta hetkeksi tähtiesiintyjäksi tarttumalla karaokemikkiin.
 
Näyttelyyn liittyvässä Makuasiaa Hotelli- ja ravintolamuseossa -sarjassa tutustutaan ensimmäisellä kerralla 5.9.2012 helsinkiläisen ravintolahistoriaan. Avoimia yleisöopastuksia järjestetään lauantaisin 25.8.-15.9. klo 13.
 
Näyttelyn kummeina toimivat kauppaneuvos Satu Tiivola ja Master of Pleasures and Festivities Jyrki Sukula. Näyttely on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmaa.
 
Viestin välitti:
Merja Nummi, museolehtori
Hotelli- ja ravintolamuseo
puh. 046 580 3061
merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
 
http://www.hotellijaravintolamuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta