[Nayttelyposti] Valokuvanäyttely Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskuksessa Harjavallassa

Marja Hänninen-Tolvi marja.hanninen-tolvi at harjavalta.fi
Ma 1.Marras. 12:50:53 EEST 2007


Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus, HarjavaltaTois puolt jokkee - täl puol jokkee, valokuvamatka 1930-luvun Harjavaltaan

 7.10.- 20.12.2007.Kuvien taikaa - aikamatka koskien partaalle

 

Valokuvanäyttely Tois puolt jokkee - täl puol jokkee, valokuvamatka 1930-luvun Harjavaltaan vie katsojan nostalgiamatkalle maalaiskylien ja jylisevien koskien maisemiin sekä harjavaltalaisten arkeen. Koulu- ja rippikuvien jäykkien rivien lisäksi kamera on hämmästyttävän usein tavoittanut ihmisiä myös arkisissa askareissa.

 

1930-luvun alkupuolella Harjavalta oli vielä maatalousvaltainen pitäjä, jonka maisemaa leimasivat Kokemäenjoki koskineen sekä sen rannoille levittäytyvät pellot ja kylät. Vuosikymmen toi Harjavaltaan ensimmäiset enteet tulevista muutoksista: kosket kahlinnut voimalaitos valmistui loppuvuodesta 1939, samoihin aikoihin Talvisodan syttymisen kanssa. Valokuviin ovat tallentuneet niin kuohuvat kosket kuin voimalaitoksen rakennusvaiheetkin.

 

Ensi tammikuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta Harjulan Kilta ry:n muistelupiirin ensimmäisestä kokoontumisesta. Muistojen ja mielikuvien tueksi on vuosien varrella kaivettu esille melkoinen pino vanhoja valokuvia. Kuvat ja niihin liittyvät muistot ovat nostaneet muistelupiirin kokouksissa ajoittain melkoisen puheensorinan. Yhdessä on ratkottu välillä visaisiakin kuva-arvoituksia - ihmiset ja maisemat eivät välttämättä näytä kuvissa samoilta kuin muistoissa.  Näitä tunnelmia ja ahaa-elämyksiä muistelupiiriläiset haluavat näyttelyn kautta välittää muillekin. 

 

Muistelupiiriläiset ovat kuluneen vuoden aikana kokoontuneet pienryhmissä "kyläpäälliköiden" johdolla ja keränneet näyttelymateriaalia kyläkunnittain. Näyttelyyn on saatu valokuvia lukuisten yksityishenkilöiden albumeista, Länsi-Suomen Voiman arkistoista sekä Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskuksen kuva-arkistosta.

 

Tervetuloa nostalgiselle valokuvamatkalle!

  

Lisätietoja näyttelystä antaa Kaisa Kurru, puh. 02 674 1058.Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus
Museotie 1, 29200 Harjavalta
Puh. (02) 535 1200
cedercreutzin.museo at harjavalta.fi
www.harjavalta.fi/palvelut/museo/


*************************************************************
Marja Hänninen-Tolvi
Ts. museoamanuenssi / curator
Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus
Museotie 1, 29200 Harjavalta
Puh. (02) 535 1213
Fax (02) 535 1220
email. marja.hanninen-tolvi at harjavalta.fi
www.harjavalta.fi/museo


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta