[Nayttelyposti] Vuokraa näyttely Hotelli- ja ravintolamuseosta

Tiina Kiiskinen tiina.kiiskinen at hotellijaravintolamuseo.fi
To 23.toukokuu. 12:46:53 EEST 2024


Vuokraa näyttely Hotelli- ja ravintolamuseosta


Tuoreen pullan tuoksua, lämmintä palvelua vai ehkä mieluummin humalan aromeja? Hotelli- ja ravintolamuseon kiertonäyttelyt maistuvat monille: tarjolla on kiehtovia aiheita oluen historiasta leivonnan kemiaan sekä suomalaisiin hienostohotelleihin ja ketjukahviloihin.


Taikinan Taju
Yhdessä leipominen on pääosassa Taikinan taju -näyttelyssä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa näyttelyssä seurataan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi herkuksi. Näyttely korostaa aistien merkitystä. Esiin pääsevät niin suomalaiset klassikkoleivonnaiset kuin maailman maut. Taikinan taju on myös verkkonäyttely: http://www.taikinantaju.fi/ Näyttely on parhaillaan esillä Maatalousmuseo Sarassa Loimaalla.


Oispa kaljaa
Olut on kuohunut Suomen alueella esihistoriallisista pidoista nykyaikaisiin panimoravintoloihin saakka. Oispa kaljaa -näyttelyssä päästään tutustumaan oluen muinaisiin ja nykyisiin raaka-aineisiin sekä tapakulttuuriin niin ukonvakkojen kuin saunaoluiden taustalla. Tutut olutmerkit ja III-oluen erikoisimmat lempinimet kutsuvat kävijää myös muistelemaan. Näyttely on parhaillaan esillä Lohjan museossa. 


Palveluksessanne!
Palveluksessanne! johdattelee suomalaiseen hotelli- ja ravintolahistoriaan, aina ensimmäisistä hienostohotelleista nykypäivän ketjukahviloihin. Miten ravintolat luovivat kieltolain aikana? Ketkä olivat sota-aikana hotellien asiakkaita? Entä millaiset juuret on suomalaisten suosikilla, buffetpöydällä? Näyttelyn pohjana on Hotelli- ja ravintolamuseon perusnäyttely Palveluksessanne! (2012-2021). Näyttely on parhaillaan esillä Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa.


Kaikki kolme näyttelyä voidaan räätälöidä erilaisiin tiloihin, niin pieniin kuin suurempiinkin. Kiertonäyttelyihin kuuluu teksti- ja valokuvaplansseja sekä oheismateriaalia, kuten valmistusvälineitä ja videoita valmistuksesta. Museot voivat täydentää näyttelyjä omilla kokoelmillaan tai Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista lainatuilla esineillä. Kiertonäyttelyn hinta riippuu näyttelyn laajuudesta. Lue myös: https://hotellijaravintolamuseo.fi/nayttelyt/kiertonayttelyt/


Kysy lisätietoja ja pyydä tarjousta: tietopalvelu at hotellijaravintolamuseo.fi

Tiina Kiiskinen (she/her)
amanuenssi | Curator
Hotelli- ja ravintolamuseo | Hotel and Restaurant Museum
+358 44 7474 099
Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki (Kaapelitehdas)
www.hotellijaravintolamuseo.fi
Herkuttele historialla ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla
Kokoelmiamme verkossa


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta