[Nayttelyposti] Hyvä ihminen -näyttely avaa viestinnän roolia poliittisessa ilmapiirissä

Mirka Ylä-Mattila mirka.yla-mattila at postimuseo.fi
Ke 31.Tammi. 09:50:11 EET 2024


TIEDOTE
31.1.2024

Hyvä ihminen -näyttely avaa viestinnän roolia poliittisessa ilmapiirissä

Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin? kertoo, miksi suomalaisesta olutravintolasta tuli antifasistien kohde Berliinissä 2019. Näyttely kuvaa miten kieli ja viestintä muokkaavat poliittista ilmapiiriä. Kantaaottava näyttely avautuu Postimuseon kohtaamispaikka Kuplassa museokeskus Vapriikissa Tampereella 2. helmikuuta 2024.

Lentolehtiset “Ei kaljaa natsien tai natsifanien kanssa” levisivät Berliinissä someraivon tukemana 2019. Olutravintolan Berliiniin perustanut Pekka Kääriäinen on toiminut puheenjohtajana Veljesapu-perinneyhdistyksessä, joka on leimattu natsimieliseksi. Hän vaalii SS-joukoissa palvelleen isänsä muistoa.

Näyttely avaa, miten holokaustin käsittely Saksassa ja Suomessa on edennyt eri tahtiin, ja mitä se saa aikaan kulttuurien kohdatessa. Näyttely nostaa esiin eri näkemykset natsisymboleiden käytön merkityksistä. Saksassa natsisymbolit kiellettiin toisen maailmansodan jälkeen. Suomessa kieltoa ei pidetä tarpeellisena. Toimittaja Mari Lukkarin ja sarjakuvataiteilija Hannele Richertin koostamassa näyttelyssä Berliinin tapahtumat on esitetty sarjakuvin, joihin Lukkarin tekemät haastattelut yhdistyvät oivaltavasti. Näyttely osoittaa, kuinka se, mitä on opittu pitämään oikeana, ei ehkä olekaan sitä.

Näyttely on ajankohtainen. Äärioikeisto ja populismi ovat jatkaneet kasvuaan maailmalla. Gazan sota on lisännyt vastakkainasettelua entisestään. Ääriajattelu on entistä näkyvämpää myös Suomessa. 

Näyttely on käännetty englannin lisäksi saksaksi.

Näyttelyn esittely perjantaina 9. helmikuuta kello 15, jonka jälkeen voi keskustella näyttelyn teemoista. Vapaa pääsy. https://www.postimuseo.fi/tapahtuma/esittely-hyva-ihminen-miksi-holokausti-koskee-meitakin/

Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin? 2.2.–26.5.2024 kohtaamispaikka Kupla, Postimuseon toinen kerros, museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere. 

https://www.postimuseo.fi/nayttely/hyva-ihminen-miksi-holokausti-koskee-meitakin/

Lisätietoja
näyttelypäällikkö Suvi Jalli, suvi.jalli(at)postimuseo, 040 531 0388
toimittaja Mari Lukkari 040 571 2468

t.
Mirka Ylä-Mattila
Viestintäsuunnittelija
041 5075150
mirka.yla-mattila at postimuseo.fi
LinkedIn

toimisto: Häkiläpolku 3, 33100 Tampere
näyttelyt: museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
www.postimuseo.fi
Tilaa tiedotteemme

Kohtaamispaikka Kupla 2.2.2024.
Selaa kokoelmiamme Finnassa.
Postimuseo kuuluu Trafiikki-museoihin.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta