[Nayttelyposti] KARI JUUTILAINEN – DISCOVER Mikkelin taidemuseossa 10.2.–26.5.2024

Pesari Riina riina.pesari at sivistys.mikkeli.fi
Ti 30.Tammi. 09:34:57 EET 2024


”One of the coolest things about any artwork is that there was someone behind it who was alive. Artwork shares some of the *aliveness* of the human being". E.J.Hauser
Mikkelin taidemuseon uuden näyttelyvuoden aloittaa Kuopiossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Kari Juutilainen. Näyttelykokonaisuus esittelee taiteilijan akryylimaalauksia viimeisen viiden vuoden ajalta. Näyttely nostaa esille maalausprosessin tärkeyden taideteoksen luomisessa.
Taiteilija Kari Juutilainen kuvailee lähtökohtiaan maalausprosessiin seuraavasti: “Taiteen tekeminen lähtee liikkeelle ajatuksesta, joka alkaa itää, kasvaa ja kehittyy taideteokseksi. Kun kuvataan näkymätöntä, vaikeasti kuvailtavaa maailmaa, visuaalisella ajattelulla päästään alueelle, jota sanat eivät välttämättä tavoita.” Discover-näyttelyssä esillä on pääosin uutta tuotantoa, jolle on tyypillistä orgaaniset ja geometriset, kerrokselliset rakenteet sekä kaaoksen ja järjestyksen vuorovaikutus. Juutilaisen tuotannosta heijastuu oivaltavuutta, ennakkoluulottomuutta, sammumatonta uteliaisuutta ja analyyttisyyttä.
Pieksämäeltä lähtöisin oleva Kari Juutilainen (s.1953) valmistui vuonna 1982 Turun piirustuskoulusta. Valmistuttuaan hän asui Mikkelissä vuosina 1982–1984. Juutilainen on tuottelias ja monipuolinen kuvataiteilija, joka 40-vuotisen uran aikana on toteuttanut yli 30 yksityis- ja yli 100 yhteisnäyttelyä. Ulkomailla residensseissä hän on työskennellyt mm. Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Kreikassa, Brasiliassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Hänen tuotantoonsa kuuluu niin maalauksia, piirustuksia, veistoksia kuin valokuvaa, musiikkia, videoteoksia, performansseja Edible Finns -ryhmässä ja tilaääniteoksia. Juutilainen on Taidemaalariliiton TML, Kuopion Kuvataiteilijat ry:n, Dimensio ry:n ja Suomen arvostelijain liiton SARV:n jäsen.
Mikkelin taidemuseo, Maaherrankatu 18–20, 50100 Mikkeli, kauppakeskus Akseli, 2. krs. Puhelin 040 129 5090, museot(at)sivistys.mikkeli.fi, etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi, www.mikkeli.fi/museot. Avoinna kesäkaudella (touko–syyskuu) ti–su 10–17, ma suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) ke–su 10–17, ma–ti suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy. Pääsymaksu aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Taidemuseossa käy myös valtakunnallinen Museokortti. Ryhmävierailut arkisin klo 8–16, varaukset museon toimistosta: museot(at)sivistys.mikkeli.fi, puh. 040 129 5090. Taidemuseon löydät myös Facebookista ja Mikkelin kaupungin museot Instagramista. Taidemuseon lippukassa, museokauppa ja sisäänkäynti sijaitsevat kauppakeskuksen 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Näyttelytilat ovat yhdessä kerroksessa. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Mikkelin taidemuseoon.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta