[Nayttelyposti] Valokuvataiteilija Perttu Saksan näyttely Dark Atlas avautuu Mikkelin taidemuseossa 10.2.2023

Pesari Riina riina.pesari at sivistys.mikkeli.fi
Ma 30.Tammi. 12:03:11 EET 2023


DARK ATLAS – PERTTU SAKSA
Mikkelin taidemuseo 10.2.–21.5.2023

Mikkelin taidemuseon näyttelyvuoden 2023 aloittaa valokuvataiteilija Perttu Saksa. Hän on tunnettu valokuvateoksistaan, joissa yhdistyvät vahva visuaalinen tarkkanäköisyys ja monikerroksellisuus. Teoksissaan hän käsittelee ihmisen ja luonnon välisiä suhteita.

Mikkelin taidemuseoon Saksa tuo Dark Atlas -valokuvasarjan, jossa hän yhdistelee dokumentaarisia valokuvia, asetelmia ja abstrakteja teoksia. Saksa pohtii energiaa ja sen olemusta yhteiskunnan rakenteellisena osana ja paikantaa sen fyysiseksi elementiksi ihmisen tasolla. Öljy ja bensiini ovat Saksan kuvissa konkreettinen aihe, samoin kuin riippuvuutemme fossiilisiin polttoaineisiin ja niistä aiheutuviin ongelmiin.

Perttu Saksa (s. 1977) on palkittu valokuva- ja videotaiteilija. Hänen teoksiaan on ollut esillä gallerioissa ja museoissa ympäri Eurooppaa, kuten Stadtgalerie Kielissä, Felleshus Berliinissä, Suomen valokuvataiteen museossa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa. Näyttelyn yhteydessä on esillä ja myynnissä Saksan tänä vuonna ilmestynyt kirja Dark Atlas (Kehrer Verlag 2022).

Lisätietoja
Amanuenssi Paula Hyvönen, Mikkelin taidemuseo, paula.hyvonen(at)sivistys.mikkeli.fi, puh. 040 129 4957
www.perttusaksa.com

_________________________________________________________________________
Mikkelin taidemuseo, Maaherrankatu 18–20, 50100 Mikkeli, kauppakeskus Akseli, 2. krs. Puhelin 040 129 5090, museot(at)sivistys.mikkeli.fi, etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi, www.mikkeli.fi/museot. Avoinna kesäkaudella (touko–syyskuu) ti–su 10–17, ma suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) ke–su 10–17, ma–ti suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy. Pääsymaksu aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Taidemuseossa käy myös valtakunnallinen Museokortti. Ryhmävierailut arkisin klo 8–16. Varaukset museon toimistosta, museot(at)sivistys.mikkeli.fi, puh. 040 129 5090. Taidemuseon löydät myös Facebookista ja Mikkelin kaupungin museot Instagramista. Taidemuseon lippukassa, museokauppa ja sisäänkäynti sijaitsevat kauppakeskuksen 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Näyttelytilat ovat yhdessä kerroksessa. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Mikkelin taidemuseoon.


Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti