[Nayttelyposti] Meeri Koutaniemen ja Tehyn yhteisnäyttely Kotkaan

Puukka Marja marja.puukka at kotka.fi
Pe 27.Tammi. 11:27:22 EET 2023


Merikeskus Vellamon Ruumassa on 7.-26.2.2023 esillä pienoisnäyttely Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta. Se on taiteilija Meeri Koutaniemen ja sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn yhteinen puheenvuoro hoitotyön ja varhaiskasvatuksen tekijöiden arvostuksen puolesta. Näyttelyssä kohtaat kasvokkain heidät, jotka kulkevat rinnallasi kehdosta hautaan. Millainen on heidän työnsä arvo?

”Olen monesti istunut kuolevan potilaan vieressä ja kuullut viimeiset hengenvedot. Ollut läsnä, ettei täältä tarvitsisi lähteä yksin.” Näin kertoo Tanja. Hän on yksi kuudestatoista alan ammattilaisesta, jotka avaavat näyttelyssä työtään ja sen tärkeyttä itselle ja yhteiskunnalle.

Kun kuvaan astuu ihminen, joka kertoo omakohtaisen tarinansa, alan todellisuus aukeaa uudella tavalla. Mikä arvo näillä ammattilaisilla on ja mitä olemme siitä valmiita maksamaan? Hoitotyöntekijöitä arvostetaan puheissa, mutta arvostus ei näy palkkauksessa tai siinä, että alan todella suuret ja alati kärjistyvät haasteet otettaisiin tosissaan.

Näyttelyn ovat yhteistyönä toteuttaneet valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja Tehy. Mukana on 16 sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaista, jotka kertovat oman tarinansa. Niissä kiteytyvät työn vaativuus, inhimillisyys ja merkitys koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Näyttelyä on tukenut vakuutusyhtiö Kaleva.

Pienoisnäyttely on esillä Kotkassa Merikeskus Vellamon Ruumassa 7.-26.2.2023 ja siihen voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina ti, to-su 10-17, ke 10-20.

Mediakuva:
Meeri Koutaniemi ja Tehy: Kasvokkain
https://drive.google.com/file/d/1gOWTVSZT7eG5yCm_bKvI1ps757-KJY8B/view?usp=sharing

Lisätiedot:
Amanuenssi Mirkka Kallio, mirkka.kallio at kotka.fi<mailto:mirkka.kallio at kotka.fi>, 040 530 7858

Meeri Koutaniemi (s. 1987) on kansainvälisesti palkittu valokuvaaja ja dokumentaristi. Hänet tunnetaan etenkin ihmisoikeuksia ja identiteettiä käsittelevistä kuvareportaaseista ja henkilökuvista. Hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja työskennellyt kuvajournalistina yli 60 maassa.

Tehy on Suomen suurin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö. Siinä on yli 160 000 jäsentä. Tehyn puheenjohtaja on Millariikka Rytkönen.

Lisää näyttelystä: www.kasvokkain.fi<http://www.kasvokkain.fi>


…………………………………………
Marja Puukka
Tiedottaja ǀ Information Officer
Merikeskus Vellamo ǀ Maritime Centre Vellamo  ǀ Tornatorintie 99 C, 48100 Kotka, Finland
marja.puukka at merikeskusvellamo.fi<mailto:marja.puukka at merikeskusvellamo.fi>  ǀ + 358 40 350 0496
www.merikeskusvellamo.fi<http://www.merikeskusvellamo.fi/>
www.vellamo-kanava.fi<http://www.vellamo-kanava.fi/>

Kohtalona Ruotsinsalmi. Unohdetut tarinat nousevat pintaan.
www.kohtalonaruotsinsalmi.fi<http://www.kohtalonaruotsinsalmi.fi/>

Puun vuoro. 18.5.2022-11.1.2026.
Tulossa 31.3.2023: Pako Pompejista

Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti