[Nayttelyposti] August ja Alma, paimenlapset -näyttely avautuu Villa Artussa Hyvinkäällä 24.1.2023

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ma 23.Tammi. 13:42:29 EET 2023


August ja Alma, paimenlapset -näyttely Villa Artussa Hyvinkäällä  24.1.–24.3.2023

Villa Artussa avautuu Sagalundin museon ja lastenkulttuurikeskuksen tuottama näyttely, joka johdattaa paimentamaan lampaita paimenlasten Augustin ja Alman mukana pitkin metsiä ja saloja.
Näyttelyssä selviää, millaisena metsä uskomuksineen ja tarinoineen näyttäytyi 1800-luvun paimenlapsen näkökulmasta. Se tuo ilmi lapsen roolin omavaraistalouden ajan maatalossa, kun ihmiset elivät tiiviisti luonnon rytmissä.

Näyttely pohjautuu Sagalundin arkistoista löytyneisiin oikeisiin kertomuksiin, joiden suhteen on otettu myös taiteellisia vapauksia. Näyttely alkaa pihapiiristä, josta kuljetaan metsän siimekseen, joelle ja suolle.
Matka metsän polkuja pitkin takaisin pihapiiriin vie kulkijan samalla alkukesän ensi päivistä elokuun alkuun. Muutos näkyy luonnon kypsymisessä.

Näyttely on tarinallinen ja toiminnallinen. Se on toteutettu kaksikielisenä - kaikki näyttelyn tekstit ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Näyttelyn kuvituksesta vastaa kuvataiteilija Pive Toivonen.

Villa Artun galleriassa ja käytävägalleriassa on esillä lisäksi Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta koottu teemallinen näyttely, Paimentolaiselämää. Lasten ja nuorten tekemissä teoksissa näkyy paimenten työ ja arki eri aikoina eri puolilla maailmaa.
Teoksissa kuvataan taidokkaasti myös kotieläimiä.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen ryhmät voivat varata August ja Alma, paimenlapset -näyttelyyn toiminnallisia kierroksia, joihin kuuluu työpajatyöskentelyä.
Ryhmät voivat varata myös opastuksia. Perheet voivat tulla Villa Artun avoimiin aamupäiviin 3.2., 9.2. ja 15.2. klo 8:45–12. Näyttelyyn voi tutustua rauhassa, oman aikataulun mukaan. Avoimiin aamupäiviin ei ole ennakkoilmoittautumista.

August ja Alma, paimenlapset -näyttelyyn liittyvää koko perheen tapahtumapäivää vietetään Villa Artussa 11.2. klo 10–14. Luvassa on taidetyöpajoja, satuhetkiä ja Riihimäen nuorisoteatterin draamallisia esityksiä.

Villa Arttu on kaikkien paikka! Näyttelyt ovat avoinna ma-to klo 12-19 ja pe klo 12-16. Talvilomaviikolla 20.2.-24.2. (vko 8) avoinna ma-pe klo 9-15.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tarkemmat näyttelytiedot ja ohjelma löytyvät Villa Artun verkkosivuilta, www.villaarttu.fi<http://www.villaarttu.fi>

Lisätietoja: Lasten ja nuorten taidekeskuksen tuottaja Elina Katara, elina.katara at artcentre.fi<mailto:elina.katara at artcentre.fi>, puh. 0400 955 353

Kulttuuritalo Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, ovi B11
05800 Hyvinkää
terveisin ,
Nina Salomaa
asiakaspalvelusihteeri
p. 050 467 8308

Kulttuuritalo Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, ovi B11
05800 HyvinkääLisätietoja postituslistasta Nayttelyposti