[Nayttelyposti] 5. Alvar Aalto -tutkijaseminaarin "WHOSE MODERNISM?" Call for Papers on avoinna

Mirkka Vidgren mirkka.vidgren at alvaraalto.fi
Ke 5.Marras. 10:06:24 EEST 2022


Kaksipäiväinen 5. Alvar Aalto -tutkijaseminaari "WHOSE MODERNISM"? järjestetään Jyväskylässä 14.-15.6.2023. Luvassa on uusinta arkkitehtuurin tutkimusta, tutkijatapaamisia sekä ainutlaatuista verkostoitumista alan kansainvälisen yhteisön kanssa.

5. ALVAR AALTO -TUTKIJASEMINAARISSA POHDITAAN KYSYMYSTÄ "KENEN MODERNISMI?"

Modernin arkkitehtuurin lähtökohtia, kehityssuuntia, rakennuskohteita ja vaikutusta on tutkittu runsaasti. Tutkijaseminaarissa halutaan nyt nostaa esiin paitsi tekijät, myös kaikki muut luomisprosesseihin, kriittiseen keskusteluun, käyttöön, rahoittamiseen sekä säilyttämiseen liittyvät osapuolet.

Ketkä rahoittivat, tuottivat, kritisoivat tai osallistuivat modernin arkkitehtuurin narratiiviin 1900-luvulla - ja ketkä ovat siinä roolissa tänään? Kenelle moderni arkkitehtuuri on tärkeää ja merkityksellistä? Kuka on vastuussa tulevaisuuden modernismista? Ja keitä modernin arkkitehtuurin perintökohteet palvelevat? Lyhyesti - ketkä osallistuvat modernin arkkitehtuurin tuottamiseen ja perinnön vaalimiseen?

Laita jo kalenteriin! Kesäkuussa 2023 järjestettävään seminaariin etsitään nyt esitysehdotuksia, jotka käsittelevät modernismia ja modernin arkkitehtuurin perintöä käytännöllisistä, kulttuurisista, poliittisista ja teoreettisista näkökulmista. Avainkysymyksenä on Kenen modernismi? Esitysehdotuksia voi lähettää kolmeen eri teemaan: 1. Tarkoitus 2. Tekijyys 3. Perintö.

Katso tarkemmat osallistumisohjeet: www.alvaraalto.fi/alvar-aalto-researchers-network-seminar-2023/<http://www.alvaraalto.fi/alvar-aalto-researchers-network-seminar-2023/>

Kaikki modernin arkkitehtuurin ammattilaiset, tutkijat ja ystävät - tervetuloa mukaan!


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö
Nina Heikkonen
Puh. 044 500 1257
nina.heikkonen at alvaraalto.fi<mailto:nina.heikkonen at alvaraalto.fi>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta