[Nayttelyposti] Pia Männikön näyttely aukeaa Joensuun taidemuseossa 27.1.

Taari Maria maria.taari at joensuu.fi
Ti 18.Tammi. 14:02:19 EET 2022


Joensuun taidemuseo Onnin näyttelyvuoden 2022 avaa Pia Männikön yksityisnäyttely Kasvusto.
Männikön työskentely perustuu pitkälti katsojan ja teosten vuorovaikutukseen tilassa. Teokset lähestyvät ihmisen kehollisuutta moniulotteisesti, sillä ne tulevat katsojaa lähelle niin materiaalisten valintojen kuin teosten osallistumaan kutsuvien muotojenkin kautta.

Teosten materiaalit ja visuaaliset elementit viittaavat usein ihmisen fyysisen olemukseen, vaikka tätä ei välttämättä ensimmäisellä vilkaisulla aina huomaisikaan. Männikön teoksista voi löytää konkreettisia kehon painaumia, vartalon muodoista koostuvia maisemia, hiuksista muodostuvan vuosirenkaan ja arkisia materiaaleja, kuten pelastuspeittoja, maalarinteippiä tai vaikkapa aivan tavallisen tuulettimen.

Näyttelyssä tulevat näkyväksi myös hitaat muutokset ja ajan kuluminen. Installaatiot saavat jokaisella esityskerralla hieman erilaisen muodon niiden asettuessa uuteen tilaan. Samoin teosten muodot kasvavat miltei orgaanisen tuntuisesti esityskerrasta toiseen.

Männikkö on opiskellut Skotlannissa The Glasgow School of Artissa kuvanveiston ja ympäristötaiteen osastolla, josta hän valmistui 2010. Männikkö jatkoi kuvanveiston opintojaan Kuvataideakatemiassa valmistuen kuvataiteen maisteriksi 2014.

Männikön teokset ovat kiertäneet laajalti maailmalla. Niitä on nähty muun muassa Pariisissa, New Yorkissa ja Sydneyssa. Hän on toteuttanut myös julkisia teoksia Ruotsissa Göteborgiin ja Tierpiin sekä Turun Majakkasairaalaan. Männikön teoksia on myös muun muassa Kiasman ja Suomen valtion taidekokoelmissa.

Tervetuloa Joensuuhun!

www.piamannikko.com<http://www.piamannikko.com>
https://joensuuntaidemuseo.fi/nayttelykalenteri


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta