[Nayttelyposti] Päiväkirjaklubit Kuopion taidemuseossa lauantaisin 26.2. 26.3. ja 30.4. klo 14

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
To Helmi 10 10:24:27 EET 2022


Päiväkirjaklubi kutsuu kuvataiteen ja luovan kirjoittamisen äärelle Kuopion taidemuseoon lauantaisin 26.2., 26.3. ja 30.4. kello 14. Kevään aikana syvennymme kuvataiteilija Ellen Thesleffin (1869-1954) elämään ja taiteeseen hänen omien tekstiensä saattelemana. Taiteilijan kertomusten lisäksi pureudumme klubilaisten omiin teksteihin ja kirjoitamme niiden pohjalta jotain aivan uutta.

Päiväkirjaklubeilla tarkastelemme ja haemme innostusta Ihmisen kuva -näyttelyssä esillä olevasta Ellen Thesleffin Ihmisiä luonnossa -maalauksesta, joka on valmistunut vuonna 1911. Teos on osoitus taiteilijan edistyksellisyydestä, ei pelkästään taiteellisesti, vaan myös naistaiteilijana miesvaltaisella alalla 1900-luvun alun Suomessa. Tule siis kuulemaan, mitä Ellen kertoo kirjeissään itsestään taitelijana ja taiteesta yleisesti ystävilleen ja perheenjäsenilleen. Lisäksi ohjelmassa on luovaa kirjoittamista, jossa päärooliin nousevat klubilaisten omat tekstit. Otathan mukaasi omia tekstejäsi, esimerkiksi vanhan päiväkirjasi tai kirjoittamasi runon. Tilaisuuden vetäjällä on 15-vuotiaana kirjoittamiaan tekstejä, joten uudesta tekstistä ei tarvitse olla kysymys. Omien tekstien pohjalta tehdään jokaisella kerralla ainakin yksi kirjoitusharjoitus, jonka avulla pyritään luovaan kirjalliseen ilmaisuun tai ainakin sen harjoitteluun.  Aiempaa tuntemusta taiteesta tai luovasta kirjoittamisesta ei tarvitse olla, avoin mieli ja kokeilunilo riittää. Tilaisuudessa saa jakaa omia tekstejä, mutta painetta omien kirjoitusten jakamiseen ei ole.

Osallistumaan pääset pelkällä sisäänpääsymaksun hinnalla 6/10€ tai museokorttikin käy maksutavaksi. Päiväkirjaklubin yhteydessä on mahdollisuus tutustua Ihmisen kuva -näyttelyyn kokonaisuudessaan, kuten myös kokoelmanäyttelyymme Taiteilijan katse, sekä vasta avautuneeseen Anni Laukan näyttelyyn ”I Want More!”

Varaathan paikkasi numerosta 017 182 633 aukioloaikoinamme ti-su klo 10-17, ke 10-19. Paikkoja on rajallinen määrä. Tule kokeilemaan ainakin yksi kerta, tai ilmoittaudu kaikkeen kolmeen!

Marja Louni
Intendentti / Chief Curator
Kuopion kaupunki / Kuopion taidemuseo / Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio
044 718 2639, marja.louni(at)kuopio.fi
www.kuopiontaidemuseo.fi<http://www.kuopiontaidemuseo.fi/>
www.kuopio.fi<http://www.kuopio.fi/>
--------------------------------------------------------
Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta
--------------------------------------------------------Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta