[Nayttelyposti] Koiramäen kartanolla -näyttely on esillä tänä kesänä Vantaalla

Rissanen Anni Anni.Rissanen at vantaa.fi
Ti 26.Huhti. 09:00:07 EEST 2022


Vantaan kaupunki

Tiedote 25.4.2022

Koiramäen lapset muuttavat kesäksi Håkansbölen kartanolle

Mauri Kunnaksen kuvakirjoista tutut Koiramäki-hahmot tavataan ensi kesänä Håkansbölen kartanolla Hakunilassa. Koiramäen kartanolla -näyttelyssä nykylapset pääsevät tutustumaan 1800-luvun maalaiselämään leikin kautta. Näyttely avataan 7. toukokuuta.

Koiramäen kartanolla -näyttely on alun perin Seinäjoen museoiden suunnittelema. Etelä-Pohjanmaan murteella kartano tarkoittaa maalaistaloa, joten näyttelyn nimi on pohjalainen versio Koiramäen talossa -kirjan nimestä.

-Eteläsuomalaisessa kartanomiljöössä nimen voi ymmärtää kahdella tavalla, Vantaan kaupunginmuseon intendentti Päivi Yli-Karhula naurahtaa.

Näyttely on ollut aiemmin esillä myös Lohjan museossa. Vantaalla erikoisuutena ovat hevoskärryt ja vaunut, sillä pääosa näyttelystä on sijoitettu kartanon vanhaan tallirakennukseen. Koirien keittiö puolestaan on aidossa leivinaitassa. Siellä ruuanvalmistusta saa leikkiä oikean leivinuunin ja puuhellan ääressä.

-Leipomis- ja kokkauspuuhien lisäksi näyttelyssä pääsee kutomaan räsymattoja, karstaamaan, pyykkäämään, kokeilemaan kaulauslaudalla silittämistä, kalastamaan, kanalatöihin, kurkistamaan riiheen..., Yli-Karhula listaa.

Näyttelyssä asustaa viisi Koiramäestä tuttua hahmoa: lapset Martta, Elsa ja Kille sekä Tilta ja Vaari. Hahmot on toteuttanut kuvataiteilija Päivi Sormunen.

Koiramäen kartanolla -näyttely 7.5.-11.9.2022

Håkansbölen kartano, Kartanontie 1, Vantaa

Avoinna la-su klo 11-16.

Vapaa pääsy.

A n n i  R i s s a n e n
museoamanuenssi
____________________________________________
Museopalvelut | Vantaan kaupunginmuseo
Vantaan kaupunki | Kulttuuripalvelut

PL 4570, 01030 VANTAAN KAUPUNKI
Käyntiosoite: Tikkurilan vanha asema, Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

puh: +358 50 318 1467
email: anni.rissanen(at)vantaa.fi
www.vantaankaupunginmuseo.fi<http://www.vantaankaupunginmuseo.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta