[Nayttelyposti] Marjo Hallilan ja MarjaLeena Pohjola-Valkolan taidenäyttely Saarijärven museossa

Timperi Janne Janne.Timperi at saarijarvi.fi
Ke 3.Loka. 13:25:47 EET 2021


HYVÄSSÄ MILJÖÖSSÄ
Marjo Hallila ja MarjaLeena Pohjola-Valkola
10.11.2021-23.1.2022 Saarijärven museossa

Miljöösuhteemme muodostuu merkityksistä, joissa olemme henkilökohtaisilla sijainneilla mukana. Paikan ja ajan tajumme laajenee ja tasapainoinen kokemus luo turvallisuutta niissä sijainneissa, joissa olemme läsnä arjessa ja miljöössä. Oman elämämme paikka on rakennettava niistä elementeistä, joita miljööstä tarjoutuu ja joita, voimme siihen itse siirtää ja luoda. Taide on osa ihmiselämän paikkojen ja aikojen näkyväksi tekemistä. Se nostaa tietoisuuteen niitäkin asioita, joita kaipaamme ja joita realismin ja arjen miljöistä puuttuu. Taiteen ajat liikkuvat ajattomuudessa tai menneen, nykyisen ja tulevan kentillä.

Marjo Hallila (s. 1969, Miehikkälä) asuu ja työskentelee Suolahden Sörkänmäellä. Taiteessaan hän on erikoistunut kokeelliseen nykygrafiikkaan ja abstraktiin maalaukseen. Keskeisellä sijalla työskentelyssä ovat monialaisuus, kokeellisuus ja käsitteellisyys. Tärkeä rooli on intuitiolla, tunteilla ja vaikutelmilla. Varsovassa vietettyjen vuosien (2013-2018) vaikutus taiteelliseen ilmaisuun on ollut merkittävä. Hallilan teoksia on ollut mukana kansainvälisissä biennaaleissa ja triennaaleissa. Suomessa hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyjä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Taiteilijan teoksia on sekä koti- että ulkomaisissa kokoelmissa. Hyvässä miljöössä -näyttelyssä Hallilalta on esillä valikoitu kokonaisuus abstrakteja maalauksia ja graafisia objekteja.

MarjaLeena Pohjola-Valkola (s. 1954, Multia) luo maalauksiin värien, pintarakenteen ja esineaiheen tai kollaasinomaisen yhdistelmällisyyden avulla abstraktin ja arkisen esineen välille kysymyksen ja vastauksen. Vaikkapa tuoli tai herätyskello tikittää katsojan hereille, koska jokaisen esineen ja hetken ainutlaatuisuudessa on se lataus ja vire, joka voi virittää vastaanottajalle taajuuden luoda teoksesta oma kertomuksensa.

Saarijärven museon Hyvässä miljöössä -näyttely rohkaisee kävijöitä omakohtaisen sijainnin löytämiseen muuttuvassa miljöössä. Se mikä tuo ihmiselle rakennusaineita ja tasapainoa, voi selkeytyä kuvataiteen äärellä. Vaikka museossa jokainen kokee oman positionsa siinä tilassa ja hetkessä, niin taiteen syvävirtaus voi kantaa vielä jälkeenpäin jättäen jäljet ajalliseen olemassaoloon ja päivien rytmiin. Koululaisten kanssa työstetään työpajoissa hyvän ympäristön elementtejä ja kokonaisuutta. Projektin päämääränä on ympäristökasvatus, johon kuuluvat oman ympäristösuhteen vahvistaminen ja miljöön kehittäminen.

Saarijärven museon ystävät ry on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia. Taiteen edistämiskeskus on tukenut Marjo Hallilan ja MarjaLeena Pohjola-Valkolan työskentelyä.

Saarijärven museo
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi
Avoinna ke-su 12-17



Ystävällisin terveisin

Janne Timperi
museotyöntekijä
Saarijärven museo
044 459 8413
janne.timperi at saarijarvi.fi<mailto:janne.timperi at saarijarvi.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta