[Nayttelyposti] Radikaalia valoa & leikkisää nykytekstiilitaidetta Seinäjoella

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Ti 15.Kesä. 12:52:01 EEST 2021


Seinäjoen taidehallin kesän näyttelyt 2021: Radikaalia valoa & leikkisää nykytekstiilitaidetta

Anne Katrine Senstad: Radical Light – Elements VI, 16.6.-4.9.2021
Seinäjoen taidehallin rouhean betoninen Halli muuntuu norjalaistaiteilija Anne Katrine Senstadin käsissä valkoisen valon täyttämäksi, kaikkia aisteja koskettavaksi tilaksi. Radical Light – Elements VI on kokonaisvaltainen valo- ja ääni-installaatio, joka tutkii tilan havaitsemista, valoa, väriä ja ääntä tiedollisen järjestelmämme kautta. Kokemukselliseen näyttelyyn liittyy arvostetun säveltäjän JG Thirlwellin ääretön äänisävellys.

Anne Katrine Senstadin (NO/US) taiteellinen tuotanto liikkuu installaatioiden, valokuvan, videon, neonvaloveistosten, immersiivisyyden ja paikkasidonnaisen taiteen alueilla. Hänen teoksiaan on ollut esillä Centre Pompidoussa Pariisissa, Haus Der Kultur Der Weltissä Berliinissä, Beirutin taidekeskuksessa sekä useissa muissa näyttelytiloissa ympäri maailman. Tallinnalaisen Kai Art Centerin kanssa toteutettava Radical Light – Elements VI on Senstadin ensimmäinen näyttely Suomessa. Näyttelyn toteutumisen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus ja yhteistyössä on Norjan Suomen suurlähetystö.

Lue lisää näyttelystä: https://www.seinajoentaidehalli.fi/3814-2/

PISTO. ryhmänäyttely, 16.6.-21.8.2021
Kolmannen kerroksen Vintti –näyttelytilassa nähtävä PISTO. on viiden nuoren suomalaisen nykytaiteilijan yhteisnäyttely. Seinäjoen taidehallin ohjelmatiimi on kuratoinut näyttelyyn nuoria tekijöitä, joita yhdistää tekstiili tekniikkana ja materiaalina. Mukana ovat Anni Haunia, Erika Hirsimäki, Ilai Elias Lehto, Ninni Luhtasaari ja Anna-Karoliina Vainio. Tekniikan lisäksi taiteilijoita yhdistää leikkisyys ja toisaalta kantaa ottava asenne, sekä perinteiseksi mielletyn tekniikan käyttäminen ja soveltaminen uudella tavalla. Näyttely käy vuoropuhelua näyttelytilan kanssa: Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa toimi sata vuotta sitten tekstiilituotteita valmistava verkatehdas.

Lue lisää näyttelystä: https://www.seinajoentaidehalli.fi/pisto/

Avajaiset
Näyttelyt avataan keskiviikkona 16.6.21. Avajaispäivänä on avoimet ovet näyttelyihin klo 17-20. Avajaisohjelmassa Hugo-salissa klo 18 on avajaispuhe sekä taiteilijoiden haastattelut. Iltaa voi jatkaa Pintandwefall-keikalla klo 20 (järj.yhteistyössä Selmu ry:n kanssa). Keikalle liput erikseen tiketti.fi. Pisto-taiteilija Ninni Luhtasaari on yksi bändin muusikoista.
Avajaiskutsu täältä: https://www.seinajoentaidehalli.fi/wp-content/uploads/kesanayttely_kutsu_avajaisiin.pdf

Oheisohjelmassa
Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Työpajat ovat Taidehallin PISTO.-näyttelyn oheisohjelmaa. Tutustu tarkemmin työpajoihin ja muuhun kesän ohjelmaan https://www.seinajoentaidehalli.fi/ohjelma/#oheisohjelmaSeinäjoen taidehalli
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta
Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki

www.seinajoentaidehalli.fi<http://www.seinajoentaidehalli.fi>
www.kalevannavetta.fi<http://www.kalevannavetta.fi>

Avoinna: ma-pe 11-19, la 11-15
Pääsymaksut: 6€ / 4€
Olemme Museokortti-kohde

Tarkemmat tiedot vierailusta Seinäjoen taidehallille https://www.seinajoentaidehalli.fi/vieraile/#tulemeille

Tervetuloa kesällä taidematkalle Seinäjoelle!


Ystävällisin terveisin,
With best regards,

Sanna Karimäki-Nuutinen
taidekuraattori | art curator
Seinäjoen taidehalli | Kunsthalle Seinäjoki
tel. +358 40 774 8560
www.seinajoentaidehalli.fi<http://www.seinajoentaidehalli.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta